Οι πύθωνες τρώνε ακόμα και αλιγάτορες στη Φλόριντα- Ξεκινά το 10ήμερο «Python Challenge»

Οι πύθωνες τρώνε ακόμα και αλιγάτορες- Έτοιμοι οι κυνηγοί φιδιών για το «Florida Python Challenge» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Το Florida Python Challenge, ένας ετήσιος διαγωνισμός προκαλεί εκατοντάδες επαγγελματίες και αρχάριους στη Νότια Φλόριντα για να κυνηγήσουν το πιο ανησυχητικό χωροκατακτητικό είδος της πολιτείας: τον βιρμανικό πύθωνα.

Μεταξύ εκείνων που προετοιμάζονται για το 10ήμερο κυνήγι είναι και η η Amy Siewe.

«Δεν φαίνεται ότι μπορώ να πιάσω ένα τέτοιο φίδι 5 μέτρων αλλά πιστέψτε με μπορώ» λέει στο NBCNews.

H Siewe, η οποία αποκαλεί τον εαυτό της «κυνηγό πύθωνα», αναζητά τα ερπετά όλο το χρόνο. Το Florida Python Challenge προσκαλεί τους αρχάριους να κυνηγήσουν δίπλα σε επαγγελματίες όπως η Siewe και να διαγωνιστούν για χρηματικά έπαθλα.

Η φετινή πρόκληση ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 14 Αυγούστου. Στόχος της διοργάνωσης είναι να πιαστούν τα φίδια και να ευαισθητοποιήσει για τις περιβαλλοντικές βλάβες που προκαλούν.

«Ο πολλαπλασιασμός του πληθυσμού τους είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη γηγενή μας άγρια ​​ζωή στη Νότια Φλόριντα», δήλωσε ο Michael Kirkland, ανώτερος βιολόγος για την Περιφέρεια Διαχείρισης Υδάτων της Νότιας Φλόριντα και διευθυντής του Προγράμματος Εξάλειψης του Πύθωνα στη πολιτεία.

«Το κυνήγι από τον άνθρωπο αυτή τη στιγμή είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο μας».

Ο Kirkland είπε ότι επαγγελματίες όπως η Siewe έχουν απομακρύνει 10.000 πύθωνες από τότε που το κράτος άρχισε να τους χρησιμοποιεί το 2017.

Με την πρόσθετη βοήθεια των αρχαρίων του είδους κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης, το κράτος ελπίζει να πιάσει εκατοντάδες άλλους.

«Όταν πρόκειται για πύθωνες, χρειαζόμαστε όλη τη βοήθεια και την γνώση που μπορούμε να λάβουμε», είπε.

Οι συμμετέχοντες στην πρόκληση πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό εγγραφής 25 δολαρίων και να παρακολουθήσουν ένα διαδικτυακό μάθημα που τους ζητά να αποδείξουν, μεταξύ άλλων, ότι μπορούν να διακρίνουν έναν πύθωνα της Βιρμανίας από το εγγενές είδος φιδιού της Φλόριντα.

Το χρηματικό έπαθλο είναι έως και 2.500 δολ. σε διάφορες κατηγορίες. Μία είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από πύθωνες που θα πιάσει κάποιος αλλά και αυτοί με το μεγαλύτερο μήκος.

Για τους επαγγελματίες κυνηγούς που συμμετέχουν, η πρόκληση είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Όλοι είναι βετεράνοι όταν πρόκειται να πιάσουν τα μεγάλα φίδια.

Η Siewe, μια πρώην κτηματομεσίτρια που μετακόμισε στη Φλόριντα από την Ιντιάνα, κερδίζει περίπου 13 δολ. την ώρα για το χρόνο που δεσμεύεται να κυνηγήσει πύθωνες καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Στη συνέχεια χρεώνει επιπλέον 50 δολάρια για κάθε πύθωνα σχεδόν 1,5 μέτρων και 25 επιπλέον δολάρια για κάθε 30 εκατ. μεγαλύτερο σε μήκος.

Ο πρώτος πύθωνας που έπιασε η Siewe είχε μήκος 3 μέτρα. «Τον έπιασα μόνη μου, φορώντας σαγιονάρες», είπε η Siewe, διευκρινίζοντας ότι βρήκε το φίδι στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου της Φλόριντα.

Αποπροσανατόλισε το φίδι τοποθετώντας μια μαξιλαροθήκη πάνω από το κεφάλι του και μετά έβαλε το φίδι στο αυτοκίνητό της.

Ο μεγαλύτερος πύθωνας που έχει πιάσει ήταν περίπου 5 μέτρα και 20 εκατ. και είχε βάρος 50 κιλά.

«Πήδηξα πάνω στον πύθωνα σε ένα χαντάκι στην άκρη του δρόμου», είπε η Siewe. «Είχε το μεγαλύτερο κεφάλι που είχα δει ποτέ. Αυτή ήταν μια πραγματική μάχη».

Μεταξύ εκείνων που θα αντιμετωπίσουν την Siewe στο φετινό Florida Python Challenge είναι και ο συνάδελφός της επαγγελματίας κυνηγός και ο περυσινός πρωταθλητής της πρόκλησης, Dusty Crum.

Ένας 42χρονος ντόπιος από τη Φλόριντα που έχει πιάσει τον μακρύτερο πύθωνα στην επαγγελματική κατηγορία του διαγωνισμού πέρυσι. Έναν πύθωνα μήκους 4,8 μέτρων. Το 2016, ήταν μέλος μιας ομάδας τριών ατόμων που διακρίθηκε καθώς είχε πιάσει 33 πύθωνες.

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της μάχης με έναν πύθωνα, λέει είναι να σπάσει το δόντι του φιδιού και κολλήσει μέσα σου και να μολυνθείς.

Με πληροφορίες του NBCNews

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα είδη ανακαλύφθηκαν στο Περού: Από αμφίβια ποντίκια μέχρι ψάρια με μεγάλες κεφαλές

Περιβάλλον / Νέα είδη ανακαλύφθηκαν στο Περού: Από αμφίβια ποντίκια μέχρι ψάρια με μεγάλες κεφαλές

Εκτός από τα ήδη επιβεβαιωμένα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν εντοπίσει έως και 48 ακόμη νέα είδη, τα οποία θα πρέπει να μελετηθούν περαιτέρω για την επίσημη αναγνώρισή τους
LIFO NEWSROOM
Συγκινητική ιστορία: Δύο ορφανές τίγρεις της Σιβηρίας επανενώθηκαν μετά από ταξίδι 200 χλμ. στα ρωσικά δάση

Περιβάλλον / Συγκινητική ιστορία: Δύο ορφανές τίγρεις της Σιβηρίας επανενώθηκαν μετά από ταξίδι 200 χλμ. στα ρωσικά δάση

Η ρομαντική ιστορία του Μπόρις και της Σβετλάγια δημιουργεί ελπίδες για τον απειλούμενο πληθυσμό των τίγρεων στα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλιματική αλλαγή, βιοποικιλότητα και επισιτιστική ανασφάλεια απαιτούν ολιστική προσέγγιση, προειδοποιεί μελέτη

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή, βιοποικιλότητα και επισιτιστική ανασφάλεια απαιτούν ολιστική προσέγγιση, προειδοποιεί μελέτη

Βιοποικιλότητα, νερό, τρόφιμα, υγεία και κλιματική αλλαγή, είναι οι πέντε βασικοί τομείς που επηρεάζουν ο ένας τον άλλο και γι' αυτό απαιτείται ολιστική λύση
LIFO NEWSROOM
«Σαν ένα γιγάντιο σπιτάκι για πουλιά»: Οι εθελοντές που σώζουν τις έγκυες φώκιες της Φινλανδίας

Περιβάλλον / «Σαν ένα γιγάντιο σπιτάκι για πουλιά»: Οι εθελοντές που σώζουν τις έγκυες φώκιες της Φινλανδίας

Για να αντιμετωπίσουν την κρίση, εθελοντές συγκεντρώνουν χιόνι και δημιουργούν σωρούς μήκους 7 μέτρων και ύψους 1,5 μέτρου κατά μήκος της παγωμένης λίμνης
LIFO NEWSROOM
Πλαστική ρύπανση: Κανένας περιορισμός, απογοητευτική η εφαρμογή του νόμου

Περιβάλλον / Πλαστική ρύπανση: Κανένας περιορισμός, απογοητευτική η εφαρμογή του νόμου

Γιατί δεν περιορίζεται η πλαστική ρύπανση στην Ελλάδα; Μια αποκαλυπτική έκθεση του WWF η οποία δίνει απαντήσεις για τις αλλαγές που δεν έγιναν στην καθημερινότητά μας, τις ευθύνες της πολιτείας αλλά και τη συμπεριφορά των πολιτών.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ