«Ώρα της Γης»: Η Βουλή απόψε σβήνει τα φώτα του μεγάρου της για μία ώρα

«Ώρα της Γης»: Η Βουλή θα σβήσει τα φώτα του Μεγάρου της για μία ώρα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου της Βουλής που συμμετέχει στην «Ώρα της Γης» το 2021 / EUROKINISSI
0

Και αυτή την χρονιά, η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Ώρα της Γης».

Η «Ώρα της Γης» αποτελεί μία διεθνή πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος, που αυτή τη χρονιά εστιάζει κυρίως  στην προστασία των δασών. Σήμερα το βράδυ η Βουλή θα συμμετάσχει ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία και θα σβήσει για μία ώρα τα φώτα του μεγάρου της από τις 20:30 έως τις 21:30.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, αυτή η κίνηση είναι «μια συμβολική πράξη που αποτυπώνει την κοινή ανάγκη για ανάληψη δράσεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, ένα μήνυμα που υπενθυμίζει την ανεκτίμητη αξία του δάσους και τη σημασία της προστασίας του». «Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως και με τις εκτεταμένες πυρκαγιές στη χώρα μας, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η πρόληψη μας αφορά όλους ως πολίτες, καθώς η καταστολή από μόνη της δεν αρκεί», αναφέρεται αρχικά.

«Μαθαίνοντας τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και σε ολόκληρη τη διάρκεια του χρόνου, γινόμαστε κι εμείς η ασπίδα για την προστασία των δασών μας που προσφέρουν τα πολλαπλά οφέλη τους όχι μόνο στην υγεία μας, αλλά επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος και στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Βουλής.

Η «Ώρα της Γης» από το 2007 έως σήμερα

Το κίνημα «Η Ώρα της Γης» ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 από το WWF Αυστραλίας, με πάνω από 2,2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα τους την ίδια ώρα. Σημειώνεται ότι από το 1970 έως σήμερα το 80% της φύσης στην Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ παγκοσμίως ο πληθυσμός της άγριας ζωής έχει μειωθεί κατά 69%.

Η «Ώρα της Γης» το 2023 σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ιστορική συμφωνία της 15ης Διάσκεψης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα (COP15), που επετεύχθη στο Μόντρεαλ του Καναδά τον Δεκέμβριο του 2022, για ένα νέο παγκόσμιο πλαίσιο για τη βιοποικιλότητα έως το 2030.

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM