Αναγκαία θεωρεί τη νέα συμφωνία το 72% των πολιτών, όπως δείχνει δημοσκόπηση της KAΠΑ Research για το tovima.gr.
Στο ερώτημα, αν «η συμφωνία ήταν αναγκαία για τη χώρα ή υπήρχε εναλλακτική λύση», το 72% απαντά ότι «η συμφωνία ήταν αναγκαία», το 25,3% ότι «υπήρχε εναλλακτική λύση» ενώ το 2,7% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».
Στο ερώτημα «πώς κρίνετε τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους», οι πολίτες απαντούν «θετικά» σε ποσοστό 24,5%, «μάλλον θετικά» σε ποσοστό 27%, «μάλλον αρνητικά» σε ποσοστό 16,1%, «αρνητικά» σε ποσοστό 31%, «δεν ξέρω/δεν απαντώ» 1,4%.
Στο ερώτημα «ποιος ευθύνεται περισσότερο που η σημερινή συμφωνία εμπεριέχει επώδυνα μέτρα για τους έλληνες πολίτες», το 48,7% απαντά «οι ευρωπαίοι ηγέτες που δεν έδειξαν κατανόηση στο πρόβλημα της Ελλάδας», το 44,7% απαντά «η ελληνική κυβέρνηση που έκανε λάθη και έχασε πολύτιμο χρόνο», το 6,9% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».
Επίσης ποσοστό 70,1% απαντά ότι η συμφωνία πρέπει να υπερψηφιστεί από τη Βουλή, το 25,3% ότι πρέπει να καταψηφιστεί και το 4,6% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».
Στο ερώτημα για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη κατά την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή, το 64,5% απαντά «να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με στήριξη από την παρούσα Βουλή», το 31,2% «να προχωρήσουμε σε πρόωρες εκλογές», το 4,3% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».
Στο ερώτημα «αν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, εσείς ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι πρωθυπουργός», το 68,1% απαντά «Αλέξης Τσίπρας», το 22,6% «άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής» και 9,3% «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».
Ως προς τις δημοτικότητες, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει σε ποσοστό 58,8% θετική και μάλλον θετική γνώμη, το 40,7% των ερωτηθέντων εκφράζει μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 0,5% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.
Ο Ε. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει σε ποσοστό 48,5% θετική και μάλλον θετική γνώμη, το 50,1% εκφράζει μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 1,4% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».
Ο Στ. Θεοδωράκης συγκεντρώνει κατά 39,5% τη θετική και μάλλον θετική γνώμη των ερωτηθέντων, το 59,6% εκφράζει γι’ αυτόν μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 0,9% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».
Ο Π. Καμμένος συγκεντρώνει σε ποσοστό 35,2% θετική και μάλλον θετική γνώμη, και σε ποσοστό 63,1% μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, με το 1,7% των ερωτηθέντων να απαντά πως δεν γνωρίζει, ή δεν απαντά.
Η Φ. Γεννηματά συγκεντρώνει κατά 32,3% θετική και μάλλον θετική γνώμη, κατά 67,2% μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 0,5% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».
Ο Δ. Κουτσούμπας εξασφαλίζει τη θετική και μάλλον θετική γνώμη του 28,5%, και την μάλλον αρνητική ή αρνητική γνώμη του 68,9%, με το 2,6% των ερωτηθέντων να δηλώνει πως «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».
Ο Ν. Μιχαλολιάκος συγκεντρώνει τη θετική και μάλλον θετική γνώμη του 10,8%, ενώ μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη εκφράζει γι’ αυτόν το 88% των ερωτηθέντων, με το 1,2% να δηλώνει πως «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».
Ο Γ. Βαρουφάκης εξασφαλίζει σε ποσοστό 28,2% θετική και μάλλον θετική γνώμη, με το 71,6% των ερωτηθέντων να εκφράζει μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη – και το 0,2% να δηλώνει πως δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνει σε ποσοστό 25,8% τη θετική και μάλλον θετική γνώμη των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 73,7% την μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 0,5% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».
Τέλος, για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, θετική και μάλλον θετική γνώμη εκφράζει το 25,3%, αρνητική και μάλλον αρνητική το 73,1%, με το 1,6% να δηλώνει πως «δεν γνωρίζει / δεν απαντά».