Βουλευτής καταγγέλλει ότι ανάγκασαν υποψήφιες στο Λιμενικό να κάνουν γυμνές κουτσό

Βουλευτής καταγγέλλει ότι ανάγκασαν υποψήφιες στο Λιμενικό να κάνουν γυμνές κουτσό Facebook Twitter
0

Ακούγεται πολύ σουρεάλ  αλλά  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου κατήγγειλε στη Βουλή ότι έβαλαν υποψήφιες για ειδικότητα νομικού στο Λιμενικό Σώμα να κάνουν ολόγυμνες κουτσό. Η βουλευτής έκανε γνωστό το περιστατικό στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Ισότητας,  λέγοντας ότι εφόσον οι καταγγελίες ισχύουν  «τίθεται θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητας των υποψηφίων» άρα τα λεγόμενα της χρήζουν και  άμεσης διερεύνησης.

Η κυρία Αμμανατίδου, είπε ότι η υποψήφια που επέλεξε να μιλήσει και όχι να σωπάσει  «υποχρεώθηκε σε υγειονομική εξέταση  μαζί με τις συνυποψήφιές της  στον διαγωνισμό  κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού  χωρίς προηγουμένως να το γνωρίζει από την προκήρυξη».

Σύμφωνα με την καταγγελία κατά τη διάρκεια της εξέτασης, όλες οι υποψήφιες υποχρεώθηκαν να γδυθούν ενώπιον της υγειονομικής επιτροπής που απαρτιζόταν από άνδρες γιατρούς και μία γυναίκα, η οποία αφού τις ακροάστηκε αποχώρησε από την αίθουσα. Στη συνέχεια κι ενώ  οι υποψήφιες ήταν γυμνές  αναγκάστηκαν να κάνουν κάμψεις, κουτσό και να τρέχουν μέσα στην αίθουσα υπό τα βλέμματα όλης της επιτροπής και των συνυποψήφιων τους και υπό τα σεξιστικά σχόλια μάλιστα των γιατρών».

Αναμένεται βεβαίως η απάντηση από το Λιμενικό για το περιστατικό, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM