Διαμαντοπούλου: Ο Σημίτης θα ήταν ενδεδειγμένος Πρόεδρος Δημοκρατίας το 2019

Διαμαντοπούλου: Ο Σημίτης θα ήταν ενδεδειγμένος Πρόεδρος Δημοκρατίας το 2019 Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
12

Τον Κώστα Σημίτη ως ενδεδειγμένο υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2019 προτείνει η πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος, Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Έχει ήθος, έργο, μόρφωση και διεθνή αποδοχή. Δεν μοιράζει βέβαια χαιρετούρες και παχιά λόγια, δεν αλλάζει απόψεις για να τον προτιμήσουν, αλλά εκτιμώ ότι έρχεται η εποχή της αναζήτησης της σοβαρότητας» υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Διαμαντατοπούλου εκτιμά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό «γιατί οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξαν ότι μπορεί να ψηφίζουν τα απολύτως αντίθετα από αυτά που πιστεύουν».

Μάλιστα, η πρώην υπουργός επιβεβαιώνει, για πρώτη φορά, ότι συμμετείχε στην συνάντηση, που είχε δει το φως της δημοσιότητας, στην οποία μετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αλλά και ο Γιάννης Στουρνάρας. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι επρόκειτο για μία από τις δεκάδες ανάλογες συναντήσεις ανάμεσα σε διαχρονικούς φίλους, χωρίς να έχει το περιεχόμενό της σχέσης με ό,τι διακινήθηκε στον Τύπο.

Για το ενδεχόμενο να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς ο Γιάννης Στουρνάρας, η Αννα Διαμαντοπούλου απαντά στα σενάρια: «Στην παρούσα φάση πρέπει να μείνει μακριά από τέτοια σενάρια. Για το καλό της χώρας και το δικό του».

Η πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη υπογραμμίζει στη συνέντευξή της την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος που θα εκφράζει τον «λαϊκό μεταρρυθμισμό».

Αναφορικά με τα σενάρια που την φέρουν να βολιδοσκοπείται από τη ΝΔ απαντά: «Εμένα με ενδιαφέρει η δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου».

Σχετικά με το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου δηλώνει ότι η ανάδευση του θέματος καταδεικνύει τον παραλογισμό, την κοινωνική άρνηση αποδοχής του προβλήματος, την έλξη της λαϊκίστικης θωπείας και την έφεση στην συνωμοσία.

Επιπλέον, όσο αφορά το νομοσχέδιο του Νίκου Φίλη και το θέμα των «αιώνιων φοιτητών» υπογραμμίζει ότι «η μόνη πολιτική της κυβέρνησης είναι το ξήλωμα της ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης του 2011» ενώ εν γένει για τις τροπολογίες του νομοσχεδίου δηλώνει ότι: «Λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα μικρών ομάδων ή σαν... μολότοφ που ανατινάζουν άρθρα και υπάρχουσες δομές».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM
Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Πολιτική / Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Το debate ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνίες, αιχμές και την ατάκα του Απόστολου Γκλέτσου ότι «οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν ρεύμα, γιατί δεν έχουν μπαταρίες»
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν για Τραμπ: «Περιμένουμε να δούμε την στάση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή»

Διεθνή / Ερντογάν για Τραμπ: «Περιμένουμε να δούμε την στάση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή»

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως περιμένει από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο που τσακίζει τη Μέση Ανατολή και να σταματήσει να στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Αν υπήρξαν πρωθυπουργοί στη μεταπολίτευση που προσπάθησαν να οδηγήσουν τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση, αυτοί ήταν δύο: ο Μητσοτάκης και ο Σημίτης. Δεν είναι τυχαίο που και τους δύο τους έχει στη χειρότερη εκτίμηση ο λαός που λάτρεψε έναν Ανδρέα, γοητεύτηκε από τον Μπούλη, πίστεψε σε έναν Τσίπρα και σύντομα θα εκλέξει στη Βουλή τον Σώρρα...
Οι πολιτικοι,τα δημοσια προσωπα,ειναι πολυ ευκολο να κριθουν.Πληρως και δικαιως.Αρκει να κρινεις τα πεπραγμενα τους.Εγω δεν θα κρινω τον Κωστα Σημιτη.Ουτε θα επικαλεσθω τα λογια των αντιπαλων του (...ο πατριαρχης της διαπλοκης...),η καποιων απο τους τοτε "συντροφους"του,τα οποια ειναι ακομη χειροτερα.Θα καταγραψω μονον μερικα γεγονοτα και τιποτε αλλο.Οπως :Την "πορεια προς τον εκσυγχρονισμο" η οποια εκτοξευσε το δημοσιο χρεος στα υψη.Το "παρτυ"που εγινε με τους εξοπλισμους και με τα δημοσια εργα (...με κορυφη τους Ολυμπιακους Αγωνες...)το οποιο δυστυχως πληρωσε μονον ο ...Ακης !Την εισοδο στην ευρωζωνη ,με παραποιηση μαλιστα ολων των απαιτουμενων στοιχειων,η οποια ολοι ξερουμε τι επεφερε.Και κατι βασικο,πλην λιγοτερο γνωστο στους πολλους.Η ενταξη στα δημοσια πραγματα και στον κρατκο μηχανισμο μιας "ορδης" ξενοσπουδαγμενων εκσυγχρονιστων,ανηθικων και απατριδων,οι οποιοι ως γνησια δειγματα του"κρυπτονεοφιλελευθερισμου" ενδιαφεροντουσαν μονον για την τσεπη τους.Και ετσι "εκαψαν"οτι αγγιξαν,οπως γνωριζουν αριστα οσοι ειχαν την ατυχια να παρακολουθησουν "εκ του συνεγγυς" την λειτουργια αυτων των...ακριδων.Εκτος και αν καποιοι πιστευουν ακομη οτι το "μεγαλο κολπο"του χρηματιστηριου στηθηκε...απο μονο του !Αυτη ειναι η εικονα της βασικης κληρονομιας του στην χωρα,του....Simitis legacy.Και,νομιζω οτι βασει αυτης θα πρεπει να κριθει,αυτος και η "συγχρονιστικη παρεουλα" του.
Ακόμη κι αν σήμερα είχαμε Πρωταπριλιά, θα θεωρούσα τις μπαρουφολογίες της Διαμαντοπούλου πολύ, μα πάρα πολύ κακό ανέκδοτο. Η καλή μου διαγωγή δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιήσω τις πρέπουσες λέξεις για να χαρακτηρίσω με ακρίβεια την δήθεν πρόταση που θεωρώ προκλητικότατη για όποιον έχει στοιχειώδη επαφή με το ρόλο του Σημιτη στο κατάντημα της χώρας.
Ο Σημίτης υπήρξε ο σοβαρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης μακράν. Γι'αυτό δεν αρέσει. Ζούμε στη χώρα του λαϊκισμού, στη χώρα των ηλίθιων, στη χώρα που θεωρούμε ήρωες και σωτήρες αυτούς που μας χρεοκόπησαν. Μετά τον Πάκη πραγματικά θα πρέπει να μπει κάποιος άνθρωπος που θα τιμάει τον θεσμό του Προέδρου. Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει σήμερα. ===========
Ο Σιμητης ηταν απλα η αρχη του τελους.Ευρω+μιζες+ολυμπιακοι αγωνες+εργολαβοι=αυτο που ζουμε σημερα.Οποιος βγαινει και λεει οτι η ζωη μας ειναι και θα ειναι ευκολοτερη σε σχεση με πριν το 2000 απλα δεν εχει επαφη με την πραγματικοτητα
Αφού πιστεύεις οτι το ευρώ,οι εργολάβοι και οι Ολυμπιακοί(!!!)πτώχευσαν τη χώρα δεν μου μένει αμφιβολία για το κατάντημα μας.Η διόγκωση του δημοσίου,η αναξιοκρατία και το γεγονός ότι το κράτος έπρεπε να δανείζεται δις για να διατηρεί τη στρατιά του μας οδήγησαν α'αυτην την κατάντια.Η ανυπαρξία λειτουργούσας κρατικής διοίκησης
Θα συμφωνήσω με τον skeletor απόλυτα. Παρά τα όσα του καταλογίζουν, ο κ. Σημίτης ήταν ο καλυτερότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Απλά, οι ανύπαρκτοι πολιτικά έχουν καταφέρει να εστιάσουν στα όσα αρνητικά υπήρχαν και όλοι να θυμούνται μόνον αυτά.