Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων - Ιδού η Ρόδος, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων - Ιδού η Ρόδος, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
1

Για ευθύνες πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιχείρηση οδηγήθηκε στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ και έχασε 600 εκατ. ευρώ πουλώντας ρεύμα κάτω του κόστους.

«Πρόθεση της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ είναι να μην αποκρύψουν τίποτε για τα αίτια που η επιχείρηση έχει φθάσει στη σημερινή κατάσταση... Θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες» επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ. 

«Να έχουν μεγαλύτερη πολιτική σεμνότητα οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν σε κατάντημα τη ΔΕΗ και δεν μπορούν να κουνάνε και το δάκτυλο... Η συζήτηση αυτή (για τις ευθύνες) δεν κλείνει, ανοίγει αυτό το θέμα. Δεν είναι κατήγοροι είναι κατηγορούμενοι» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης,

Ο υπουργός είπε  η περικοπή της έκπτωσης για τους συνεπείς καταναλωτές από το 10% στο 5% ήταν αναγκαία για τη διάσωση της επιχείρησης , ενόψει και της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή στις 24 Σεπτεμβρίου, και δεν θα επιβαρυνθούν με περισσότερα από 2,5 ευρώ το μήνα.

Στόχος της κυβέρνησης, εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή αλλά «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές κινούμαστε σε δύο άξονες ένας η ρευστότητα, ο δεύτερος μέτρα εξυγιαντικά, διαρθρωτικά, τα όποια εξειδικεύουμε και θα διαπραγματευτούμε με την Κομισιόν στο αμέσως επόμενο διάστημα».

«Η Δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα για τη ΔΕΗ»

 

Η Δικαιοσύνη ξεκίνα έρευνα για την υπόθεση της ΔΕΗ αποκάλυψε την Παρασκευή μέσω του ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα συνδράμει τις εισαγγελικές αρχές στην έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα 

 

«Όλα στο φως αν θέλει Εξεταστική η κυβέρνηση της ΝΔ. Τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, να δούμε τι έχει γίνει στη ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια και τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Χαρίτσης.

«Οι δηλώσεις Χατζηδάκη αποτελούν κίνηση αποπροσανατολισμού για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ύψους 500 εκατ. ευρώ» υποστήριξε ο βουλευτής, επιμένοντας ότι η ΔΕΗ παραμένει κυρίαρχος παίκτης στην αγορά ενέργειας.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια