Κουβέλης: Δεν είναι ζήτημα αιχμής το υπερ-ταμείο

Κουβέλης: Δεν είναι ζήτημα αιχμής το υπερ-ταμείο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ
0

«Σκληρά»,  χαρακτήρισε τα μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, ο Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας πάντως ότι όσο επαχθή μέτρα και αν περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο, «υπάρχουν περιθώρια να αντιρροπηθούν και να οδεύσει η χώρα στην έξοδο από την κρίση».

Σε δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε την άποψή του ότι το διακύβευμα σήμερα είναι εάν η χώρα θα συνεχίσει ή δεν θα συνεχίσει την πορεία της μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Κουβέλης που έχει δηλώσει ανοιχτός να συζητήσει σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ του προτείνει υπουργοποίηση,  υπογράμμισε ότι με την δημιουργία του υπερταμείου «δεν τίθεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, από τη στιγμή που η πλειονότητα των μελών του Δ.Σ. θα είναι Έλληνες και το 50% των εσόδων δε θα διατίθεται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι για τον ίδιο, «το διακύβευμα σήμερα είναι εάν η χώρα θα συνεχίσει ή δε θα συνεχίσει την πορεία της μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και την Ευρωζώνη», υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι «όσο επαχθή μέτρα κι αν περιλαμβάνει το τρίτο Μνημόνιο, υπάρχουν περιθώρια να αντιρροπηθούν και να οδεύσει η Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM