Κύπρος: Σφοδρή επίθεση της ΕΔΕΚ στον Ντάισελμπλουμ

Κύπρος: Σφοδρή επίθεση της ΕΔΕΚ στον Ντάισελμπλουμ Facebook Twitter
1

Δριμύτατη επίθεση κατά του Ντάισελμπλουμ εξαπέλυσε μέσα από επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Ο κος Σιζόπουλος τονίζει ότι το κόμμα του θεωρεί ότι «η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να ταχθεί με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό κατά της επανεκλογής του Γερούν Ντάισελμπλουμ ως προέδρου του Eurogroup και υπέρ ενός υποψηφίου που βρίσκεται πιο κοντά στις αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

Στην επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος επισημαίνει ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup «υπήρξε ένας από τους θιασώτες και υπέρμαχους της αποτυχημένης πολιτικής της λιτότητας και της υπανάπτυξης που επιβλήθηκε στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και της επιβολής του ληστρικού κουρέματος καταθέσεων που οδήγησε σε καταστροφή το χρηματοπιστωτικό τομέα της πατρίδας μας και σε κοινωνική δυστυχία του λαού μας. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης η εχθρική στάση που τήρησε ο κ. Ντάισελμπλουμ στο ελληνικό ζήτημα αλλά και οι δημόσιες μη θεσμικές παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος του ελληνικού λαού».

"Η ΕΔΕΚ δεν έχει καμιά αυταπάτη για το ρόλο και τα πεπραγμένα του κ. Ντάισελμπλουμ και παρά το γεγονός ότι προέρχεται από όμορο ιδεολογικό κόμμα, εντούτοις είναι ξεκάθαρο ότι υπηρέτησε με πίστη και δογματισμό τις πιο νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και προσταγές" σημειώνεται στην επιστολή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αγαπητή ΕΔΕΚ,Ο σκληρός Ντάισελμπλουμ τη δουλειά του έκανε. Εσείς τι κάνατε για την πατρίδα σας; Σας πρότειναν από την Ε.Ε. ένα ποσοστό 6%-9% εισφορά από όλες τις καταθέσεις, για να σωθείτε και θέλατε να το παίξατε ΗΡΩΕΣ και είπατε το ηρωικό ΟΧΙ, οπότε ήλθε η μεγάλη κατάρρευση και το μεγάλο κούρεμα.