Μητσοτάκης: «Εύχομαι γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στον βασιλιά Κάρολο»

Μητσοτάκης: «Εύχομαι γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στον βασιλιά Κάρολο» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Το δικό του μήνυμα μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο, έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο επικρατεί αναταραχή στη Βρετανία μετά την είδηση για την ασθένεια του βασιλιά Καρόλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σήμερα το πρωί μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στην πλατφόρμα Χ το μήνυμά του. Ευχήθηκε μεταξύ άλλων την πλήρη και ταχύτατη ανάρρωση του μονάρχη. Στην ανάρτησή του μάλιστα επισημαίνει πως «είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας».

«Εύχομαι γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο ΙΙΙ. Είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας και αυτές τις ώρες οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ωστόσο δηλώσεις μετά την δημοσιοποίηση της κατάστασης της υγείας του βασιλιά Καρόλου, έκανε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ. 

Σοκαρισμένος και λυπημένος δήλωσε μετά την είδηση πως ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και τονίζει πως είναι ευγνώμων που η ασθένειά του εντοπίστηκε νωρίς, ελπίζοντας ότι θα αναρρώσει γρήγορα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός συμπλήρωσε επίσης πως έχει «τακτική επαφή» με τον βασιλιά και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα το ξεπεράσει.

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί του και με την οικογένειά του. Είμαι σε τακτική επαφή όπως πάντα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε πώς έμαθε τα νέα για την υγεία του μονάρχη, ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε στο BBC Radio 5 Live πως «Προφανώς, όπως όλοι οι άλλοι» είπε ενώ δήλωσε σοκαρισμένος και λυπημένος με την είδηση. Σημείωσε δε ότι ευτυχώς η διάγνωση έγινε νωρίς.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM