Μπακογιάννη: Ερώτηση στη Βουλή με αιχμές για την αντικατάσταση των γενικών διευθυντών στο ΥΠΟΙΚ

Μπακογιάννη: Ερώτηση στη Βουλή με αιχμές για την αντικατάσταση των γενικών διευθυντών στο ΥΠΟΙΚ Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με θέμα την απουσία Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της προς τον υπουργό Οικονομικών, από τις 23 Δεκεμβρίου 2015, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το διορισμό του κ. Γεωργίου Πιτσιλή. Έκτοτε, εκκρεμεί η δημοσίευση του διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αποτέλεσμα να παραμένει ακέφαλη η πλέον νευραλγική θέση του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, οι λόγοι της καθυστέρησης είναι άγνωστοι. «Προφανώς, πάντως, ένας από αυτούς είναι για να προχωρήσει η διαδικασία αντικατάστασης των Γενικών Διευθυντών, χωρίς την παρουσία νέου Γενικού Γραμματέα».

Η βουλευτής της Ν.Δ. προσθέτει πως αυτή τη διαδικασία ξεκίνησε ξαφνικά στις 11 Ιανουαρίου 2016 ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Μπάκας (ο οποίος συνταξιοδοτείται στο άμεσο προσεχές διάστημα) γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

«Την παρούσα χρονική στιγμή, η επιλογή νέων διευθυντών συνιστά μεθοδευμένη κίνηση με στόχο την επιλογή προσώπων που πρόσκεινται στους κομματικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» σχολιάζει.

Η κ. Μπακογιάννη ρωτά τον υπουργό Οικονομικών:

«Πότε θα διοριστεί ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων; Μήπως η οριστική επιλογή του αποτελεί προϊόν παρασκηνιακών μεθοδεύσεων;


Η σπουδή να αντικατασταθούν άρον-άρον οι Γενικοί Διευθυντές της Γενικής Γραμματείας προάγει την αξιοκρατία; Είναι συμβατή προς τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού περί ακομμάτιστης δημόσιας διοίκησης;»

Πηγή: Ναυτεμπορική

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM