Το νέο κόμμα του Μπογδάνου θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα - Αντιπρόεδρος η Λατινοπούλου

Το νέο κόμμα του Μπογδάνου θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα - Αντιπρόεδρος η Λατινοπούλου Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram.
0

Το νέο του κόμμα θα παρουσιάσει τη Δευτέρα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν ανεξάρτητος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μετά τη λήξη της πολιτικής του συμπόρευσης με τον Θάνο Τζήμερο και τον Φαήλο Κρανιδιώτη μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr, το νέο κόμμα δεν θα ονομάζεται «Εθνική Δημιουργία» με το όνομα να αποκαλύπτεται αύριο. Ο κ. Μπογδάνος είχε προαναγγείλει αυτή την κίνηση λέγοντας ότι απαιτείται ένας πολιτικός σχηματισμός της δεξιάς, με τον ίδιο θεωρεί τη ΝΔ «κεντρώο κόμμα» και να μιλά για κενό στα «δεξιά» του πολιτικού συστήματος.

Στον νέο σχηματισμό, ο κ. Μπογδάνος θα είναι πρόεδρος, ενώ αντιπρόεδρος θα είναι το πρώην στέλεχος της ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν επίσης το σήμα και το λογότυπο του κόμματος, ενώ στην ιστοσελίδα του θα περιγράφονται οι αρχές, οι βασικές θέσεις και μεγάλο μέρος του προγράμματός του. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώνεται και η στελέχωση του κόμματος, πέραν του κ. Μπογδάνου και της κυρίας Λατινοπούλου, ενώ μέσω του κ. Μπογδάνου θα προκύπτει και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Σημειώνεται ότι το κόμμα θα ανήκει στην ευρωομάδα των συντηρητικών ECR (European Conservatives and Reformists), στην οποία ανήκει, μεταξύ άλλων, ανήκει το Fidesz του ακροδεξιού Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και το ακροδεξιό ισπανικό Vox.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM