«Όχι» από 153 βουλευτές στην άρση ασυλίας Νικολόπουλου για ομοφοβικές δηλώσεις

«Όχι» από 153 βουλευτές στην άρση ασυλίας Νικολόπουλου για ομοφοβικές δηλώσεις Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
10

Δεν ήρθη από την Ολομέλεια της Βουλής η ασυλία του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για ομοφοβικές δηλώσεις που είχε κάνει. Το αίτημα για την άρση της ασυλίας απορρίφθηκε με 153 ψήφους. Υπέρ ψήφισαν 23 βουλευτές και τρεις «παρών».

Όπως έκανε γνωστό μέσω facebook ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, η άρση ασυλίας αφορούσε το ομοφοβικό tweet του Ν. Νικολόπουλου που είχε στόχο είχε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, καθώς και τις δηλώσεις του ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Σημειώνεται ότι εναντίον του Ν. Νικολόπουλου είχαν προσφύγει οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, με αφορμή τις ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή σε τηλεοπτική εκπομπή.

Παράλληλα, η Ολομέλεια απέρριψε και το αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, σχετικά με υπόθεση απαλλοτρίωσης οικοπέδου, κατά τη διάρκεια της θητείας του σημερινού βουλευτή ως δημοτικού συμβούλου Αγ. Δημητρίου. Το αίτημα απορρίφθηκε με 173 ψήφους, έναντι πέντε ψήφων «υπέρ», και ενός «παρών».

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Ίσως γιατί ο Κατσώτης είχε ψηφίσει να απαλλοτριωθεί οικόπεδο για να δοθεί ως ελεύθερος χώρος για όλους τους κατοίκους;Ίσως γιατί έχουν μηνυθεί από ιδιώτες όλοι οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι και η απόφαση ήταν ομόφωνη;Ίσως έχει νόημα η χρήση της βουλευτικής ασυλίας ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις;Λέω ίσως.Αλλά ο καθένας βλέπει ό,τι θέλει.Κατά τα άλλα μιλάτε για ιδεοληψίες.Και ειλικρινά ντροπή για το γεγονός πως μπήκε στην ίδια είδηση με την υπόθεση του Νικολόπουλου,η υπόθεση του Κατσώτη.Και μάλιστα ελλιπώς.Ίδια ψηφοφορία μεν,διαφορετικές υποθέσεις δε.
Εντάξει είναι γνωστός "λεβέντης" ο τύπος αλλά προσωπικά κι'εγω κατά θα ψήφιζα. Δεν είναι δυνατόν να διώκεται κάποιος για τις απόψεις του, όσο εμπαθείς και προσβλητικές μου φαίνονται αυτές. Το πρόβλημα δυστυχώς βρίσκεται και πάλι στη βάση: στους ψηφοφόρους του!
Ακόμη όμως κι αν διαφωνείς με τον νόμο, είναι νόμος που ισχύει για σένα και μένα, και όχι για τους βουλευτέςς - που στο κάτω κάτω οι απόψεις του προβάλλονται πολύ περισσότερο και τους δίνεται πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα.Προσωπικά ο νόμος με τον οποίο διαφωνώ είναι η βουλευτική ασυλία. Θα έπρεπε να ισχύει για πολύ πιο ασήμαντα αδικήματα, πχ. παράνομο παρκάρισμα, και πολύ τους είναι.
για παράνομο παρκάρισμα; κλπ ασήμαντα αδικήματα; Πολύ λάθος μου ακούγεται. Μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε ξανά για ποιο λόγο πρωτοξεκίνησε η βουλευτική ασυλία τότε που ψηφίστηκε πριν πολλά πολλά χρόνια. Ποια ανάγκη είδε ο νομοθέτης; πχ την προστασία των βουλευτών από ισχυρούς ιδιώτες που θα έπηζαν τους βουλευτές στις μηνύσεις για ασήμαντους λόγους αν πήγαιναν να ψηφίσουν νόμους που δεν τους συνέφεραν; (τους ισχυρούς). Ήταν δηλαδή ένα μέσο προστασίας των βουλευτών από τις εξωτερικές πιέσεις ώστε να μπορούν να εξασκήσουν ανεξάρτητα το νομοθετικό τους έργο; Ήταν δηλαδή ένα μέσο προστασίας της δημοκρατίας; Και θα έπρεπε να ισχύει η βουλευτική ασυλία για τέτοια σημαντικά θέματα, και όχι για ποινικά αδικήματα των βουλευτών ή μικρά παραπτώματα (τύπου κλήση από την τροχαία).
Ειναι πραγματικα ντροπιαστικο που κρυβονται πισω απο την ασυλια τους οι βουλευτες για θεματα που δεν εχουν καμια σχεση με την πολιτικη. Στο κατω κατω, αφου το παιζουν τοσο ανδρες ας φορεσουν τα παντελονια τους και να πανε να υπερασπιστουν τα λογια και τις πραξεις τους.
Συγγνώμη, αλλά το σχόλιο σου για τα παντελόνια είναι πολύ σεξιστικό, εκτός αν εννοείς ότι οι μάτσο άνθρωποι έχουν αυτό το σκεπτικό, ότι και καλά είναι "άνδρες" και πρέπει να τιμάνε τα παντελόνια τους, σε αντιδιαστολή με τις "γυναικούλες". Απλα το επισημαίνω γιατί τελευταία συνειδητοποιώ πόσο βαθειά μέσα μας είναι εμποτισμένος ο σεξισμός, ακόμη και σε εμάς που είμαστε πιο προοδευτικοί και πιο ευαίσθητοι ως προς τα ατομικά δικαιώματα κ ελευθερίες