Ψηφίστηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ-Ξάνθη με 156 «ναι»

Ψηφίστηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ-Ξάνθη με 156 «ναι» Facebook Twitter
4

Υπερψηφίστηκε με 156 «ναι» η τροπολογία για το ποδόσφαιρο, με ονομαστική ψηφοφορία Βουλή. 

Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έκτακτη, κυβερνητική τροπολογία για το ποδόσφαιρο που ακολούθησε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η ΕΕΑ είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, λόγω του καθεστώτος πολυϊδιοκτησίας τους. 

Δύο απουσίες από τη ΝΔ που είχε ζητήσει κομματική πειθαρχία 

Η ψηφοφορία, η οποία έγινε ηλεκτρονικά και από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της. Απόντες από τη ΝΔ ήταν δύο βουλευτές, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Βαγιωνάς από την Χαλκιδική. Ο κ. Βαγιωνάς έστειλε επιστολή πως, αν βρισκόταν στη Βουλή θα υπερψήφιζε. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έστειλε επιστολή. 

Στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 246 βουλευτές. Από αυτούς 156 ψήφισαν «ναι», οι 90 «όχι» - ανάμεσά τους και οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης - ενώ δεν υπήρξε ούτε ένα «παρών».

Πριν καν η εισήγηση κριθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Superleague η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει την σχετική τροπολογία, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2019. Στην τροπολογία προβλέπεται αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών για τις εμπλεκόμενες ομάδες.

«Πρόκειται για μία πολιτική λύση. Είναι μια σημαντική τροπολογία και θα έπρεπε οι βουλευτές να το ψηφίσουν», δήλωναν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές στο LiFO.gr. 

«Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Δεν μας αφορά αν διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ γιατί αφαιρούνται βαθμοί ούτε αν διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός γιατί δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ», σύμφωνα με άλλες κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM
Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Πολιτική / Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Το debate ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνίες, αιχμές και την ατάκα του Απόστολου Γκλέτσου ότι «οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν ρεύμα, γιατί δεν έχουν μπαταρίες»
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν για Τραμπ: «Περιμένουμε να δούμε την στάση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή»

Διεθνή / Ερντογάν για Τραμπ: «Περιμένουμε να δούμε την στάση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή»

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως περιμένει από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο που τσακίζει τη Μέση Ανατολή και να σταματήσει να στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Οταν επεσε ο Ηρακλης δε νοιαστηκε κανεις!Οταν επεσε ο Αρης το ιδιο!Και ξαφνικα οταν ηταν να πεσουν οι λεγομενοι "γαβροι του βορρα" γινεται "εθνικο θεμα" και αλλαζει ο νομος μεσα σε μια νυχτα;;;;Ρε πατε καλα;;;
Με θλίβει που η "πολιτική λύση" καθίσταται συνώνυμη με το νομικό παραθυράκι και ότι όταν παρανομεί ο δυνατότερος απλά αλλάζει ο νόμος. ΥΓ Ως παναθηναϊκός και αντι-ολυμπιακός (για πολλούς και διάφορους λόγους) δεν μου αρέσει το να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τον σεβασμό στο κράτος δικαίου. The rule of law. Αυτό είναι κράτος όποιου μπορεί να αλλάξει τον νόμο... Δεν είναι κράτος δικαίου.
Αν μία κυβέρνηση έξι μηνών, με δημοσκοπικό αέρα 15 μονάδων, αυτοδύναμη, με ατζέντα τη νομιμότητα, με ανύπαρκτη αξιωματική αντιπολίτευση και εντός ενός φιλικά διακείμενου μιντιακού περιβάλλοντος (για να το θέσω κομψά) μπορεί και εκβιάζεται με αυτόν τον τρόπο, ας αναλογιστούμε τι σηματοδοτεί αυτή η ιστορία για την ποιότητα της σημερινής κυβέρνησης. Ή τι προοιωνίζει για μία επόμενη κυβέρνηση, λιγότερο σταθερή. Ή ακόμα καλύτερα ας αναλογιστούμε λίγο τι λένε όλα αυτά για την ποιότητα της δημοκρατίας μας, συναρτήσει του τρόπου με τον οποίο παρεμβαίνουν οι εγχώριοι μιντιακοί κολοσσοί στην λειτουργία της.