Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου: Η Νόρα Δράκου κέρδισε ασημένιο μετάλλιο

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου: Η Νόρα Δράκου κέρδισε ασημένιο μετάλλιο Facebook Twitter
Η Νόρα Δράκου με το ασημένιο μετάλλιο / Φωτογραφία: EPA
0

Το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου κέρδισε η κολυμβήτρια Νόρα Δράκου, στα 50μ. ύπτιο.

Με σχεδόν αδιάλειπτη παρουσία 14 ετών σε μεγάλες διοργανώσεις, η Νόρα Δράκου έχει συμμετάσχει σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και ετοιμάζεται για το Παρίσι, ενώ έχει ακόμα συμμετοχές σε οκτώ Παγκόσμια και επτά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα - με τρεις και εννέα τελικούς αντίστοιχα. Το απόγευμα της Πέμπτης, στα 32 της χρόνια, η Ελληνίδα κολυμβήτρια που θεωρείται ως η κορυφαία σε διάρκεια όλων των εποχών στη χώρα μας, κατόρθωσε να πανηγυρίσει μετάλλιο: Το ασημένιο των 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 27.87, μένοντας πίσω μόνο από το φαβορί, την Ντανιέλ Χιλ, που δικαίωσε τα προγνωστικά και πήρε τη νίκη με 27.73. Η Ιρλανδή χάρισε στη χώρα της το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά τα τέσσερα που είχε κερδίσει τη δεκαετία του 1990 η μεγάλη Μισέλ Χιλ. Το βάθρο συμπλήρωσε η Αντέλα Πισκόρσκα από την Πολωνία με 28.00.

Με την επιτυχία της άλλωστε, η Ελλάδα έφτασε τα επτά μετάλλια στο Βελιγράδι.

Αμέσως μετά, συγκινημένη, η Νόρα Δράκου μίλησε στην ΕΡΤ και… εξομολογήθηκε πως όχι μόνο ήθελε πάρα πολύ ένα μετάλλιο, αλλά είχε δει στον ύπνο της πως θα ήταν και το χρυσό: «Πάλεψα πάρα πολύ και για το χρυσό, δεν μου βγήκε στις λεπτομέρειες. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πάρα πολύ συγκινημένη. Είναι σα να έχει περάσει η ζωή και η καριέρα μου από μπροστά μου! Σε κάποιους μπορεί να φαίνεται υπερβολικό πως μπορεί να κλαίω έτσι για ένα μετάλλιο αλλά είμαι σχεδόν 15 χρόνια στον υψηλό πρωταθλητισμό, έχω φτάσει πολλές φορές στην πηγή, δεν έχω πιεί νερό και μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας και υπομονής, κατάφερα να πάρω αυτό το πολυπόθητο μετάλλιο. Δεν έχω περιγραφή… Είχα πολύ άγχος, πολλή νευρικότητα γιατί ήξερα πως το είχα, ήταν μέσα στις δυνατότητές μου έτσι όπως εξελίσσεται το Ευρωπαϊκό. Πέρασε η καριέρα μου μπροστά από τα μάτια μου γιατί εδώ, το 2008, πήρα το πρώτο μου ευρωπαϊκό ως νέα και εδώ μετά από 16 χρόνια παίρνω το δεύτερο, ασημένιο πάλι.

Ευχαρίστησα τον Θεό, που παρ'όλο που έκανα κάποια λάθη μου έδωσες αυτό το μετάλλιο. Να σας πω όμως πως σαν γνήσια αθλήτρια η πρώτη σκέψη ήταν πως «Γα**το, το χρυσό ήταν δίπλα μου, θα μπορούσα να το πάρω» γιατί δεν σας κρύβω πως είδα στον ύπνο μου ότι θα πάρω μετάλλιο και μάλιστα χρυσό και είχα πει πως θα γίνει. Αλλά, τίποτα τώρα, μόνο χαρά και ανακούφιση, τίποτα άλλο. Έχουμε κάνει ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα-όνειρο, προηγήθηκε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ήταν όνειρο, όλα τα παιδιά έχουμε πολύ σπουδαίες διακρίσεις, είμαστε πολύ χαρούμενοι και μου αρέσει πάρα πολύ η ατμόσφαιρα στην ομάδα».

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. ύπτιο γυναικών:

1. Ντανιέλ Χιλ (Ιρλανδία) 27.73

2. Νόρα Δράκου (ΕΛΛΑΔΑ) 27.87

3. Αντέλα Πισκόρσκα (Πολωνία) 28.00

4. Λόρα Κομορότσι (Ουγγαρία) 28.02

5. Γιούλιε Κεπ Γένσεν (Δανία) 28.34

6. Φανί Τεϊγιόνσαλο (Φινλανδία) 28.36

7. Νίκα Σαραφουντίνοβα (Ουκρανία) 28.82

8. Τζάστιν Μέρντοκ (Λιθουανία) 28.86

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Ασημένιο για την Εθνική νεανίδων στο τεχνικό ομαδικό του ευρωπαϊκού

Αθλητισμός / Καλλιτεχνική κολύμβηση: Ασημένιο για την Εθνική νεανίδων στο τεχνικό ομαδικό του ευρωπαϊκού

Οι Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Εστέλλα Καραμανίδου, Ζωή Καράγγελου, Αρτεμη Κουτράκη, Δέσποινα Πέντζα, Σοφία Ρηγάκου και Βασιλική Θάνου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο
LIFO NEWSROOM
Με 20 μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Αθλητισμός / Με 20 μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Τα 17 από αυτά κατακτήθηκαν στην κλασική κολύμβηση - Τα υπόλοιπα τρία ελληνικά μετάλλια (ένα χρυσό και δύο ασημένια) ήρθαν από τα ομαδικά αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης
LIFO NEWSROOM