Η στιγμή που ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον Φέντερερ: Η αποθέωση και η αγκαλιά με τον Ελβετό

Η στιγμή που ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον Φέντερερ: Η αποθέωση και η αγκαλιά με τον Ελβετό Facebook Twitter
EPA
0

Την μεγάλη κλάση του στο τένις απέδειξε για ακόμα μία φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς που απόψε νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ στους ATP Finals στο Λονδίνο και έγινε ο πρώτος Έλληνας που προκρίνεται στον «τελικό των τελικών».

Ο Τσιτσιπάς νίκησε με 2-0 σετ τον Ελβετό, μετά από ένα επεισοδιακό ματς, όπου έδειξε αποφασισμένος για τη νίκη. Το πρώτο σετ κερδήθηκε χάρη στο γρήγορο μπρέικ του 21χρονου Έλληνα που κράτησε το σερβίς του και έκανε το 6-3. Στο δεύτερο σετ, ο Ελβετός απείλησε λίγο πριν το τέλος αλλά ο Τσιτσιπάς επανήλθε στο κρίσιμο γκέιμ και έβαλε τον καθοριστικό πόντο που τον έστειλε στον αυριανό τελικό. 

«Το να παίζω μαζί του είναι ύψιστη τιμή για μένα», δήλωσε αμέσως μετά τη νίκη του ο Τσιτσιπάς, με τους θεατές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Η σημερινή νίκη είναι πιθανότατα ένα από τα καλύτερα ματς της φετινής σεζόν για μένα», συνέχισε χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του για την τεράστια επιτυχία. Αμέσως μετά το παιχνίδι ο Έλληνας τενίστας έσπευσε να αγκαλιάσει το ίνδαλμά του.

Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε παρακολουθήσει από κοντά τον Τσιτσιπά και στο Davis Cup, που είχε διοργανωθεί στο Τατόι. Ένας σπουδαίος πρωταθλητής κάνει όλη την Ελλάδα υπερήφανη», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αναρτώντας φωτογραφία από τα καθίσματα. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ένας σπουδαίος πρωταθλητής κάνει όλη την Ελλάδα υπερήφανη! 🇬🇷🇬🇷

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) στις

Αντίπαλός του Τσιτσιπά αύριο θα είναι είτε ο Αυστριακός Ντομινίκ Τιμ είτε ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ (που πήρε και τον τίτλο το 2018), οι οποίοι θα αναμετρηθούν για το δεύτερο «εισιτήριο». 

Μέσα στα τρία μόλις χρόνια που ασχολείται επαγγελματικά με το τένις, ο Τσιτσιπάς έχει ανέβει με αστραπιαίο ρυθμό στην ελίτ του παγκόσμιου τένις, κερδίζοντας τρεις μεγάλους τίτλους, με εκατό νίκες έναντι 61 ηττών στο ενεργητικό του. Μόνο από τη συμμετοχή του στις διοργανώσεις, έχει ήδη κερδίσει πάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων έγινε η μοναδική γυναίκα διαιτητής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Αθλητισμός / Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων η μοναδική γυναίκα διαιτητής στη χώρα

H 30χρονη δεν κατέγραψε τα περιστατικά στην επίσημη έκθεση του αγώνα, αλλά η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα αφού κυκλοφόρησε βίντεο των συνθημάτων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ξιφομάχος αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανς γυναίκας και αποκλείστηκε

Αθλητισμός / ΗΠΑ: Ξιφομάχος αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανς γυναίκας και αποκλείστηκε

«Όταν γονάτισα, κοίταξα τον διαιτητή και είπα: ''Λυπάμαι, δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είμαι γυναίκα, και αυτός είναι άνδρας», δήλωσε η Στέφανι Τέρνερ, αρνούμενη έτσι το δικαίωμα της αντιπάλου της στον αυτοπροσδιορισμό
LIFO NEWSROOM