10 περίεργα πράγματα που ψάχνουμε στο Google και οι απαντήσεις τους

10 περίεργα πράγματα που ψάχνουμε στο Google και οι απαντήσεις τους Facebook Twitter
1

 

Δεν είναι κάτι καινούργιο… Βλέπουμε μία ταινία, ακούμε ένα τραγούδι, σκοντάφτουμε πάνω σε κάποιον celebrity και η αμέσως επόμενη κίνηση μας είναι να googl-άρουμε. Ποιος σκηνοθέτησε αυτή την ταινία; Γιατί ο ηθοποιός κάνει ή δεν κάνει αυτό; Ποιος έχει γράψει τους στίχους του τραγουδιού; Ποιο τηλεπαιχνίδι είχε παρουσιάσει αυτή η ξανθιά με το ροζ αμάξι;

Ψυχολόγοι και social media managers επιμένουν ότι αυτό είναι κάτι απολύτως φυσικό. Η προσοχή μας συνεχώς αποσπάται, επειδή γνωρίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε άπειρη γνώση με ένα κλικ και μέχρι να συνηθίσουμε (γιατί, ναι, ακόμη το συνηθίζουμε) το νέο δεδομένο, θα ψάχνουμε απροκάλυπτα, ενίοτε αφήνοντας στη μέση συναυλίες, ταινίες, κουβέντες με φίλους.

Και τι ψάχνουμε, τελικά; Και ποιες είναι οι πιο περίεργες απαντήσεις σε ανορθόδοξες ερωτήσεις που κάνουμε τελικά στην «πάνσοφη» και παντογνώστρια μηχανή αναζήτησης; Ιδού, μια λίστα με τέτοιες απορίες και τις απαντήσεις τους, φυσικά…

  1. Χάνιμπαλ Λέκτερ: Κι, όμως, ο ήρωας της "Σιωπής των Αμνών" είναι από τα κορυφαία θέματα αναζήτησης. Και κυρίως το γιατί δεν ανοιγοκλείνει τα μάτια του σ' αυτή την ταινία και τα sequels της. Η απάντηση είναι γιατί ο Άντονι Χόπκινς πριν αναλάβει τον ρόλο, μελέτη με προσοχή ένα βίντεο του διάσημου δολοφόνου Τσαρλς Μάνσον, διαπιστώνοντας ότι κοιτούσε παγερά και χωρίς να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα του. Του φάνηκε υπέροχο χαρακτηριστικό ενός μανιακού δολοφόνου και πολύ απλά το "υιοθέτησε" για να αποδώσει σωστά τον χαρακτήρα.  

  2. Τρίχες: Και πόσο γρήγορα μεγαλώνουν, γενικώς. Οι γυναίκες ενδιαφέρονται για το πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά και οι άντρες για το πόσο θα τους πάρει να αποκτήσουν ένα «αξιοπρεπές» μούσι. Επίσης, κορυφαία αναζήτηση ανά τον κόσμο.

  3. Ανατριχιάζουν οι νεκροί;: Ασχέτως του ερεθίσματος που δημιούργησε αυτή την απορία, η απάντηση, είναι πώς, ναι, ανατριχιάζουν.

  4. Μέλι: Το «αν» και το «πότε» χαλάει είναι κάτι που μας απασχολεί πολύ. Η απάντηση που φαίνεται να εξιτάρει όσους έχουν αυτή την απορία, είναι η πληροφορία ότι μπορεί να φάει κανείς μέλι 3.000 ετών (και βάλε) και να μην πάθει τίποτα. Καλού κακού, ας το ξανα-googl-άρουμε αυτό ή ας ρωτήσουμε έναν ειδικό.

  5. Κουνούπια:  Ναι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλές ερωτήσεις αφορούν τις συνέπειες των τσιμπημάτων. Ας πούμε, οι περισσότεροι διερωτώνται στα πόσα τσιμπήματα μπορεί να «στραγγίξει» από αίμα το ανθρώπινο σώμα. Η απάντηση είναι τρομακτική και καθησυχαστική ταυτόχρονα: πρέπει να σε τσιμπήσουν από μία φορά περισσότερα από 1.200.000  κουνούπια για να συμβεί αυτό.


  6. Πορνό:  Ταινίες, φωτογραφίες, πρωταγωνιστές, για όλα υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον και μια απορία. Και γι’ αυτό, τα στατιστικά λένε ότι κάθε κανονική σελίδα που ανοίγουμε, αντιστοιχεί σε 5 με τρία «xxx» στο link τους.

  7. Ύπνος / Θερμίδες: Μαζί πάνε αυτά. Και είναι δύσκολο να πειστούμε ότι περισσότερες θερμίδες «καίμε» όταν κοιμόμαστε, παρά όταν βλέπουμε τηλεόραση…

  8. Twitter: Υπάρχει μια ανησυχία για το ποιοι βλέπουν τα tweets μας (τα status μας στο Facebook πάλι δεν φαίνεται να μας απασχολούν). Να, μια διαφωτιστική απάντηση: οι μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με σχετικά κείμενα που φιγουράρουν στον παγκόσμιο ιστό, διαβάζουν περί τα 5.000.000 tweets την ημέρα. Το τι νόημα βγάζουν είναι άλλη ιστορία.

  9. Καμηλοπάρδαλη: Γενικώς, υπάρχουν απορίες για το συγκεκριμένο είδος. Κυρίως, για το πώς ζευγαρώνει. Η απάντηση είναι μάλλον αηδιαστική, αλλά ας είναι καλά η μηχανή αναζήτησης που δεν έχει τέτοια θέματα…

  10. Πλαστικές επεμβάσεις: Μύτες, ζυγωματικά, στήθη, κοιλιές, όλα είναι στο πρόγραμμα. Μαζί με απορίες για τα κόστη, τις παρενέργειες, τις φωτογραφίες με παραμορφωμένους από το (πολύ) νυστέρι celebrities. Σε μία διαγώνια ματιά στη λίστα αποτελεσμάτων εννοείται ότι οι ΗΠΑ είναι η Μέκκα της «μεταμόρφωσης» και ακολουθεί το Μεξικό για τις πιο φθηνές λύσεις. 

 

Ανατριχιάζουν οι νεκροί;  Ασχέτως του ερεθίσματος που δημιούργησε αυτή την απορία, η απάντηση είναι "ναι"

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM
Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Τech & Science / Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Η ανάλυση αποσκοπεί στην εδραίωση της συμφωνίας σχετικά με τις δυνατότητες της κάνναβης ως θεραπεία του καρκίνου, λέει ο επικεφαλής της έρευνας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Τech & Science / Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μαύρη τρύπα σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από την κατάρρευση ενός τεράστιου άστρου και έκτοτε ταξιδεύει μόνη στον Γαλαξία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια