Σύμφωνα με δημοσίευμα του Techworld, η CSID πραγματοποίησε μια έρευνα, η οποία έδειξε ότι οι χρήστες μπορούν να εκτεθούν πολύ εύκολα στο Διαδίκτυο, καθώς οι επιλογές τους δεν θωρακίζουν την ασφάλειά τους. Χαρακτηριστικά το 54% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι συνηθίζει να χρησιμοποιεί λιγότερους από πέντε κωδικούς, ενώ το 44% τους αλλάζει μία φορά το χρόνο ή και πιο αραιά.
Σημειώνεται ότι συνολικά ερωτήθηκαν 1.2000 ενήλικες, κάτω των 24 ετών και η επικρατέστερη εξήγηση για τη χρήση των ίδιων κωδικών είναι ότι έχουν αποθηκευτεί εύκολα στη μνήμη.
Η πλειοψηφία των κωδικών κυμαίνεται μεταξύ οχτώ και δέκα χαρακτήρων, ενώ η έρευνα δεν εξέτασε το περιεχόμενό τους, όσον αφορά τη χρήση ειδικών χαρακτήρων (π.χ. #,$,@ κλπ). Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί λοιπόν το γεγονός ότι το 21% των ερωτηθέντων έχει υποστεί τουλάχιστον μία φορά, παραβίαση κάποιου λογαριασμού.
Σύμφωνα με τη CSID: «Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν αυτό που υποπτευόμασταν εδώ και καιρό: ότι οι χρήστες τείνουν να χρησιμοποιούν πολύ κακές πρακτικές όσον αφορά τους κωδικούς τους, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιούν τα ίδια login στοιχεία σε πολλαπλές ιστοσελίδες χωρίς καν να αντιλαμβάνονται πόσο επικίνδυνο είναι κάτι τέτοιο.».