Ελληνική πατέντα η λεκάνη που παράγει ρεύμα από τα ούρα

Ελληνική πατέντα η λεκάνη που παράγει ρεύμα από τα ούρα Facebook Twitter
3

O Ελληνικής καταγωγής Ιωάννης Ιερόπουλος και μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, ανέπτυξαν μια επαναστατική λεκάνη τουαλέτας η οποία χρησιμοποιεί τα ούρα για να παράξει ηλεκτρική ενέργεια, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ο Independent.

H λειτουργία της λεκάνης πρόκειται να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία στο φοιτητικό μπαρ του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αγγλίας στο Μπρίστολ, και αν οι ενδείξεις είναι θετικές η πρωτοποριακή εφεύρεση του Έλληνα ερευνητή θα αξιοποιηθεί για την ηλεκτροδότηση στρατοπέδων προσφύγων, τοποθεσιών που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές, αλλά και να αποδειχθεί χρήσιμη ακόμα και σε πολλές χώρες του λεγόμενου "αναπτυσσόμενου κόσμου".

Ελληνική πατέντα η λεκάνη που παράγει ρεύμα από τα ούρα Facebook Twitter
O ιθύνων της έρευνας, Δρ Ιωάννης Ιατρόπουλος στο εργαστήριό του

Η παραγωγή και η αγκατάσταση της λεκάνης αναμένεται να έχει συνολικό κόστος περί τα 830 ευρώ και λειτουργεί με την βιοδιάσπαση των χημικών ουσιών που περιέχονται στα ούρα και την αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας σε ειδικές κυψέλες - μπαταρίες. Μάλιστα ο χρήστης της λεκάνης θα μπορεί να βλέπει μέσω ειδικού μετρητή σε πραγματικό χρόνο την ποσότητα ρεύματος που παράγεται από τη μετατροπή της βιοχημικής ενέγειας σε ηλεκτρική.

Το ερευνητικό πρόγραμμα που έχει το ευφάνταστο όνομα "Urine-tricity" έχει λάβει μερική χρηματοδότηση από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill and Melinda Gates, του ιδρυτή της Microsoft, και από τη βρετανική Oxfam.

Δείτε την παρουσίαση του Ιωάννη Ιατρόπουλου, σχετικά με το επαναστατικό σύστημα παραγωγής ενέργειας από τα ούρα, στο βίντεο που ακολουθεί:

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Αυτή η μανία να τα βαφτίζουμε όλα ελληνικά βρε παιδιά, μήπως να το κοιτάξουμε λίγο; ΟΚ ο ερευνητής είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά η ανακάλυψη έγινε στην Αγγλία, με χρηματοδότηση του Bill Gates και της Οxfam για λογαριασμού αγγλικού πανεπιστήμιου. Από πού κι ως που είναι ελληνικό; Και για να μην παρεξηγηθώ, πολύ θα το ήθελα να ήταν "ελληνική ανακάλυψη" αλλά δυστυχώς τα παιδιά της η Ελλάδα είτε τα έφαγε είτε μετανασταέυσανε.