"Έξυπνα" chopsticks αναλύουν την σύσταση του φαγητού

"Έξυπνα" chopsticks αναλύουν την σύσταση του φαγητού Facebook Twitter
0

Με την καρδιά της τεχνολογίας να χτυπά στο Βερολίνο, όπου όλοι οι μεγάλοι της τεχνολογίας παρουσιάζουν τα νέα τους προϊόντα, στην Κίνα, το αντίπαλον δέος της Google, ο τεχνολογικός γίγαντας Baidu, παρουσίασε στο συνέδριό της μια εντυπωσιακή συσκευή - χρηστικό αντικείμενο.

Πρόκειται για τα έξυπνα chopsticks, που όπως ανέφερε εκπροσωπος της Baidu, η σύλληψη και τελικά η ανάπτυξή τους σε προϊόν ευρείας κυκλοφορίας, ξεκίνησε "σαν πρωταπριλιάτικο αστείο".

Σύμφωνα με το TIME και την Wall Street Journal, τα "Kuaisou" όπως ονομάζονται τα "έξυπνα" chopsticks, μπορούν να ανιχνεύσουν τα επίπεδα μόλυνσης σε λάδι και νερό αλλά και να λειτουργήσουν ως μετρητές θερμίδων για κάθε φαγητό, μέσω ενός προηγμένου σένσορα που συνεργάζεται με ειδική εφαρμογή για smartphone.

Τα έξυπνα chopsticks, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποσκοπούν στην καταπολέμηση ενός από τα πλεόν διαβόητα διατροφικά σκάνδαλα που ξέσπασε εδώ και καιρό στην Κίνα, με αφορμή το λεγόμενο gutter oil. Ένα πάμφθηνο υποκατάστατο του μαγειρικού λαδιού, που παράγεται από τα απόβλητα σφαγείων και την πρρόσμιξή του με ήδη μαγειρεμένο λάδι, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον από πλανόδιους πωλητές φαγητού στην Κίνα και είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία.

Σύμφωνα με την Baidu, στο άμεσο μέλλον τα έξυπνα chopsticks θα έχουν τη δυνατότητα να ανιχνέυουν εάν κάποιο φαγητό περιέχει έστω και ψήγματα του εν λόγω προϊόντος, καθώς επίσης τη σύσταση και την ποιότητα κι άλλων τροφών, του νερού, τη διατροφική αξία τους, τη φρεσκάδα, τη θερμοκρασία και το PH.

Αυτό είναι το video παρουσίασης των "έξυπνων" chopsticks:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM