Η Google θέλει να διαβάζουμε περισσότερο ακούγοντας ηχητικά βιβλία

Η Google θέλει να διαβάζουμε περισσότερο ακούγοντας ηχητικά βιβλία Facebook Twitter
0

H Google ανακαλύπτει νέους τρόπους για να διαβάζουμε (ή μάλλον, να ακούμε) περισσότερα νέα ηχητικά βιβλία.

Τον Ιανουάριο η Google παρουσίασε τα audiobooks στο Google Play κατάστημά της για να μπορέσουμε να βάλουμε περισσότερα βιβλία στην ψηφιακή ζωή μας και οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις της εταιρείας διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την απόλαυση ενός εξαιρετικού «ηχητικού» βιβλίου.

Μετά την πρόσφατη εισαγωγή των ηχητικών βιβλίων στο Google Play, η εταιρεία επεκτείνει τις διαθέσιμες λειτουργίες για να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών και να προσφέρει καλύτερες λειτουργίες από το Audible (που διαφημίζεται με το μότο "H ακρόαση είναι η νέα ανάγνωση")  ή το iBooks. Η νέα ενημερωμένη έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη για συσκευές Android, iOS και όλες όσες υποστηρίζουν τον Google Assistant.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να προσθέτουν σελιδοδείκτες στις ηχητικές σελίδες τους, που θα τους επιτρέπουν να επισκεφτούν εκ νέου σε όλα τα αγαπημένα τμήματα των βιβλίων τους, ανά πάσα στιγμή. Κατά την ακρόαση σε μια συσκευή Android ή iOS, και πατώντας το εικονίδιο Bookmark θα μπορούν να αποθηκεύουν αυτό το σημείο και να το ακούν ξανά οποιαδήποτε στιγμή.

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό που φέρνει η Google στα ηχητικά βιβλία έρχεται με τη μορφή ελέγχου της ταχύτητας αφήγησης. Δηλαδή, πλέον όσοι χρήστες επιθυμούν να φτάσουν πιο γρήγορα στην λύση του μυστηρίου θα μπορούν να τρέξουν την μπορούν τώρα να τρέξουν την ταχύτητα έως 3 φορές πιο γρήγορα ή έως 0,5 πιο αργά, ανάλογα με τις διαθέσεις τους.

Υπάρχει επίσης η νέα δυνατότητα του Smart Resume. H συγκεκριμένη λειτουργία σάς φέρνει πάντα στο σημείο που είχε σταματήσει, από μια αναπάντεχη διακοπή. Οπότε, εάν έτυχε να διακόψετε την ακρόαση στη μέση μιας φράσης, επειδή έπρεπε να απαντήσετε σε μια κλίση, το Smart Resume σας μεταφέρει με έξυπνο τρόπο στην αρχή της λέξης ή της φράσης όταν θα επιστρέψετε πάλι στην ιστορία του ηχητικού βιβλίου.

Τέλος το Family Library επιτρέπει σε όποιον αγόρασε ένα ηχητικό βιβλίο να το μοιράζεται δωρεάν με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του (μέχρι πέντε).

Τόσο η Google όσο και η Apple και η Audible γνωρίζουν ότι η νέα τάξη των audiobooks δεν έχει δείξει ακόμη τις αληθινές δυνατότητές της και ότι το κοινό τρέφει μικτά συναισθήματα για αυτά. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης και για τους ηλικιωμένους μπορεί να είναι μια σωτηρία, αλλά πόσοι από τους πρεσβύτερους είναι εξοικειωμένοι τόσο καλά με την τεχνολογία ώστε να ξεκινήσουν να αγοράζουν ηχητικά βιβλία;

Στην καλύτερη δυνατή περίπτωση, ένα ηχητικό βιβλίο διαβασμένο από τον ίδιο το συγγραφέα μπορεί να είναι κάτι απίστευτα μαγικό, αλλά στη χειρότερη, η προσέγγιση ενός ηθοποιού μπορεί να μην είναι η κατάλληλη συνταγή για όλους. Το μόνο σίγουρο είναι η αγορά των ηχητικών βιβλίων στις ΗΠΑ έχει αγγίξει τις ίδιες πωλήσεις όπως και οι χάρτινες εκδόσεις τους και ότι οι μεγάλοι της τεχνολογίας κάνουν ό,τι μπορούν ενισχύσουν τις ψηφιακές βιβλιοθήκες τους με την ανθολογία της σύγχρονης λογοτεχνίας. Γιατί η ιστορία μπορεί να μας εμπόδισε από τη χαρά της ακρόασης της Σέλλεϋ να απαγγέλει, αλλά οι αναγνώστες του αύριο θα γνωρίζουν ακριβώς τη φωνή των σημερινών ποιητών.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM