Nadella: Οι γυναίκες δεν πρέπει να ζητούν αυξήσεις

Nadella: Οι γυναίκες δεν πρέπει να ζητούν αυξήσεις Facebook Twitter
3

Στο στόχαστρο δριμείας κριτικής βρέθηκε ο πρόεδρος και CEΟ της Microsoft, Satya Nadella, αφού με μια ατυχή απάντηση σε ερώτηση συμμετέχουσας, σε συνέδριο για τις γυναίκες και την τεχνολογία, στην Αριζόνα, δήλωσε πως "οι γυναίκες που δεν απαιτούν αύξηση και ίση μισθολογική μεταχείριση, από τους άνδρες αφεντικά τους, κατέχουν 'υπερδυνάμεις' και αποτελεί καλό κάρμα που θα τους επιστρέψει".

 

Η δήλωσή αυτή του Nadella, που ανέλαβε τα ηνία της Microsoft πριν μερικούς μήνες, και δη σε συνέδριο για τις γυναίκες και την τεχνολογία, προκάλεσε σάλο ενώ οι αντιδράσεις από το σύνολο των τεχνολογικών site κατακεραύνωσαν τις απόψεις του. Χαρακτηριστικά το Recode αναφέρει στον τίτλο του δημοσιεύματός του, περιφραστικά, "Καλύτερα να φας το πόδι σου, παρά να μιλάς" 

Ο CEO της Microsoft, έσπευσε μετά το τέλος του συνεδρίου να "μπαλώσει" την ατυχή δήλωση αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι η απάντησή του στο ερώτημα ήταν ανακριβής, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να κλείσει το μισθολογικό κενό μεταξύ ανδρών και γυναικών στον κλάδο της τεχνολογίας:

[via]

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άνδρες ίσως είναι πιο ρομαντικοί από τις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνες

Τech & Science / Είναι οι άνδρες πιο ρομαντικοί από τις γυναίκες; Τι λέει η επιστήμη

Αν και οι αντιλήψεις έχουν εξελιχθεί προς μια πιο ισότιμη προσέγγιση στις σχέσεις, παραμένουν έντονα τα στερεότυπα που παρουσιάζουν τους άνδρες ως πιο ρομαντικούς, επειδή αυτό αναμένεται από αυτούς
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Έκκληση για προειδοποιητικές ετικέτες για τον καρκίνο και στα αλκοολούχα ποτά

Τech & Science / ΠΟΥ: Έκκληση για προειδοποιητικές ετικέτες για τον καρκίνο και στα αλκοολούχα ποτά

Το αλκοόλ προκαλεί 800.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη αλλά μόνο ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού γνωρίζει τους κινδύνους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"ενώ οι αντιδράσεις από το σύνολο των τεχνολογικών site κατακεραύνωσαν τις απόψεις του."Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως να μας έλεγαν και αυτοί, πόσες γυναίκες εργάζονται για το site τους και κάνουν παρουσιάσεις νέων συσκευών στο youtube.
Aπο την μία πλευρά, ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι μιλά, μάχεται, ενημερώνει και κερδίζει Νόμπελ ειρήνης για τις συνθήκες που ζουν γυναίκες σε σκοταδιστικά καθεστώτα και απο την άλλη, ένας καράφλας σε μιά εξελιγμένη -υποτίθεται- δυτική κοινωνία, τις ξαναστέλνει στο επίπεδο του δουλοπάροικου. Ωραία!