Νέα διάκριση για τους μαθητές από τη Θεσσαλονίκη που έφτιαξαν εφαρμογή για τον καθαρισμό των βυθών

Νέα διάκριση για τους μαθητές από τη Θεσσαλονίκη που έφτιαξαν εφαρμογή για τον καθαρισμό των βυθών Facebook Twitter
0

Τη δεύτερη θέση στον τελικό του πανελλήνιου διαδικτυακού διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας - Social Innovation Relay (SIR) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, κατέλαβε η ομάδα της «Oclean» που δημιούργησε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της μόλυνσης του βυθού της θάλασσας.

Η ομάδα αποτελούνταν από μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη.

Ποια είναι η εφαρμογή 

Νέα διάκριση για τους μαθητές από τη Θεσσαλονίκη που έφτιαξαν εφαρμογή για τον καθαρισμό των βυθών Facebook Twitter


Ο χρήστης της εφαρμογής για smartphones αφού εντοπίσει τη ρύπανση μπορεί να επιλέξει το είδος (πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο) και το μέγεθος της και παράλληλα να δώσει τις ακριβείς συντεταγμένες αφού η εφαρμογή καταγράφει άμεσα τα δεδομένα σε κοινόχρηστο χάρτη. Όταν η ένδειξη είναι κόκκινη σημαίνει ότι έχει εντοπιστεί μολυσμένη περιοχή. Όταν είναι πράσινη σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί και η περιοχή έχει καθαριστεί.

Στο χάρτη καταγράφεται το ιστορικό των ενεργειών, όπως επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να ανεβάσει ο χρήστης φωτογραφίες του 'πριν' και του 'μετά' για μία ουσιαστική και υπεύθυνη θέση, για ένα καλύτερο μέλλον.


Οι μαθητές όχι μόνο αναζήτησαν, αλλά εξασφάλισαν σημαντικές χορηγίες από φορείς που σχετίζονται με περιβαλλοντικά θέματα. 

Νέα διάκριση για τους μαθητές από τη Θεσσαλονίκη που έφτιαξαν εφαρμογή για τον καθαρισμό των βυθών Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα της «Oclean» είχε αποσπάσει την επίσης δεύτερη θέση στο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Greece για τα σχολεία της βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης. 

Νέα διάκριση για τους μαθητές από τη Θεσσαλονίκη που έφτιαξαν εφαρμογή για τον καθαρισμό των βυθών Facebook Twitter


Το πρόγραμμα «διαδικτυακός διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας - Social Innovation Relay (SIR)», απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών (Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου) και διεξάγεται διαδικτυακά.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM
Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Τech & Science / Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Η ανάλυση αποσκοπεί στην εδραίωση της συμφωνίας σχετικά με τις δυνατότητες της κάνναβης ως θεραπεία του καρκίνου, λέει ο επικεφαλής της έρευνας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Τech & Science / Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μαύρη τρύπα σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από την κατάρρευση ενός τεράστιου άστρου και έκτοτε ταξιδεύει μόνη στον Γαλαξία
LIFO NEWSROOM