Πώς να μη χάνεις ποτέ τη βαλίτσα σου

Πώς να μη χάνεις ποτέ τη βαλίτσα σου Facebook Twitter
2

Το φαινόμενο απώλειας αποσκευών από τις αεροπορικές εταιρείες είναι αρκετά συχνό και βάζει σε περιπέτειες τους ταξιδιώτες που έχουν την ατυχία να το πάθουν.

Μία καινούργια συσκευή που ονομάζεται Trakdot και κοστίζει $50 υπόσχεται να είναι ο απόλυτος βοηθός όσων έχουν χάσει την αποσκευή τους, καθώς θα μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να εντοπίζει το στίγμα της.


Όπως αναφέρει το arstechnica, εκτός από την αγορά τη συσκευής απαιτείται και μία συνδρομή ύψους $12 που θα επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία της βαλίτσας τους, ενώ θα λαμβάνουν και sms στα κινητά τηλέφωνά τους.

Για τον εντοπισμό των αποσκευών η συσκευή τοποθετείται στη βαλίτσα και στη συνέχεια συνδέεται με τους πύργους κινητής τηλεφωνίας, χάρη στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας Aspenta που έχει κάνει συμφωνίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ώστε να είναι χαμηλό το κόστος περιαγωγής.

Το Trakdot λειτουργεί με δύο μπαταρίες τύπου Α και η αυτονομία του φτάνει τις τρεις εβδομάδες, συνεχούς λειτουργίας. Δουλεύει σε όλες σχεδόν τις αποσκευές εκτός από τις μεταλλικές που ίσως εμποδίζουν το σήμα.


Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τη συσκευή από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Τech & Science / Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Η ανάλυση αποσκοπεί στην εδραίωση της συμφωνίας σχετικά με τις δυνατότητες της κάνναβης ως θεραπεία του καρκίνου, λέει ο επικεφαλής της έρευνας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Τech & Science / Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μαύρη τρύπα σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από την κατάρρευση ενός τεράστιου άστρου και έκτοτε ταξιδεύει μόνη στον Γαλαξία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια