Στο μέλλον το νερό δεν θα το πίνουμε, θα το τρώμε

Στο μέλλον το νερό δεν θα το πίνουμε, θα το τρώμε Facebook Twitter
4

 

Στο μέλλον το νερό δεν θα το πίνουμε, θα το τρώμε Facebook Twitter

Το ότι τα πλαστικά μπουκάλια νερού βλάπτουν σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον δεν είναι νέο, αν αναλογιστεί δε κανείς πως μόνο οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν περίπου 50 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια νερού κάθε χρόνο, και μόνο το 23% από αυτά είναι ανακυκλώσιμα.

 

Το Ooho είναι μια διαφανής βιοδιασπώμενη φούσκα νερού, που σκέφτηκαν τρεις νεαροί σχεδιαστές με έδρα το Λονδίνο, με απώτερο στόχο η "εφεύρεση" να αντικαταστήσει μελλοντικά τα πλαστικά μπουκάλια.

 

Στο μέλλον το νερό δεν θα το πίνουμε, θα το τρώμε Facebook Twitter

 

Tο προϊόν πρόσφατα απέσπασε το Lexus Design Award στο Μιλάνο για τον καινοτόμο σχεδιασμό του. «Εφαρμόζουμε μια εξελιγμένη εκδοχή της σφαιροποίησης σε ένα από τα πιο βασικά και απαραίτητα στοιχεία της ζωής, το νερό. Η διπλή μεμβράνη προστατεύει το περιεχόμενο με υγιεινό τρόπο και καθιστά εφικτή την τοποθέτηση ετικέτας ανάμεσα στις δύο στρώσεις χωρίς οποιουδήποτε είδους κόλλα», εξήγησε ο Rodrigo García González, ο ένας από τους τρεις σχεδιαστές του Ooho.

 

Σύμφωνα με το Business Insider, το Ooho αποτελείται από μια μεμβράνη, στα πρότυπα της φλούδας φρούτων όπως η μπανάνα και το πορτοκάλι, και βασίζεται στη μοριακή γαστρονομία και την τεχνική της σφαιροποίησης που μετατρέπει υγρά σε σφαιρίδια. Για να καταναλωθεί, το μόνο που χρειάζεται είναι σκίσει κανείς τη διαφανή μεμβράνη, κι αν και απολύτως βρώσιμη το αν θα την φάει τελικά είναι προαιρετικό.

Expect Your Portable Water to Come in Edible, Blob Form

Eliminating plastic water bottles has been an obsession for industrial designers for ages, with large organizations like The Food and Water Watch and many universities getting on board. Startup Skipping Rocks Lab has its own intriguing solution: an edible, flexible water “blob” container called the Ooho!

Posted by PSFK on Wednesday, April 1, 2015
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακαλύφθηκε αρχαίος τάφος με εκπληκτικά ανάγλυφα και μυστηριώδη επιγραφή στην Τουρκία

Τech & Science / Ανακαλύφθηκε αρχαίος τάφος με εκπληκτικά ανάγλυφα και μυστηριώδη επιγραφή στην Τουρκία

Ο βραχώδης τάφος που βρέθηκε στην Έδεσσα της Μεσοποταμίας παρουσιάζει απεικονίσεις ενός ξαπλωμένου άνδρα και δύο φτερωτών γυναικών μαζί με μια δυσανάγνωστη επιγραφή
LIFO NEWSROOM
Start-up υποστηρίζει ότι τα «μαμούθ-ποντίκια» της φέρνουν πιο κοντά την αναβίωση των μαμούθ

Τech & Science / Start-up υποστηρίζει ότι τα «μαμούθ-ποντίκια» της φέρνουν πιο κοντά την αναβίωση των μαμούθ

Η προσέγγιση αυτή θεωρείται επιστημονικά ενδιαφέρουσα, αλλά ορισμένοι ειδικοί αμφισβητούν το αν μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύ μεγαλύτερα θηλαστικά, όπως οι ελέφαντες.
LIFO NEWSROOM
Κρίση ψυχικής υγείας: Τα νιάτα δεν είναι πλέον από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής

Τech & Science / Κρίση ψυχικής υγείας: Τα νιάτα δεν είναι πλέον από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής

Μελέτη που εκπονήθηκε από τον ΟΗΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία διαπιστώνει ότι η ικανοποίηση αυξάνεται με την ηλικία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Θεωρητικα με χυμους ναι αλλα πρεπει να ειναι αρκετα αραιωμενος και με καποια πηγη ασβεστιου, γιατι βασικα ειναι το ασβεστιο (calcium ions from calcium chloride) που βαζουμε μεσα στο νερο που αντιδρά με διάλυμα αλγινικού νατρίου και σχηματίζει την κάψουλα. Το έχουμε δοκιμάσει με διαφορετικές λύσεις συμπεριλαμβανομένης: γάλα, χυμούς, κέτσαπ , σαμπουάν και αλκοόλ. To νερό αντιδρά καλύτερα υπό συνθήκες δωματίου, αφου μπορεις να διαλύσεις πηγή ασβεστίου εύκολα, καθώς και να το παγωσεις!
Σίγουρα εντυπωσιακό, αλλά καθόλου πρακτικό κατ' εμέ. Ειδικά από την στιγμή που υπάρχουν άλλες εξίσου οικολογικές εναλλακτικές (πχ βιοδιασπώμενα πλαστικά). Το να κάθεσαι να ρουφάς μια φούσκα δεν είναι και πολύ χρηστικό. Επίσης φαντάζομαι πως θα υπάρχουν θέματα αντοχής μιας τέτοιας συσκευασίας στην μεταφορά και τα χτυπήματα μέσα σε κούτες, τσάντες κτλ.