WEB: Ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Διαδικτύου

WEB: Ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Διαδικτύου Facebook Twitter
To παρελθον, το παρόν και το μέλλον του διαδικτύου σε μια και μόνο φωτογραφία.
1

Με αφορμή το λανσάρισμα του πάλαι ποτέ φιλόδοξου, αλλά ασθμαίνοντος πλέον project, "One Laptop Per Child" στο Περού, ο σκηνοθέτης Michael Kleiman, γύρισε το "WEB". Ένα ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να χαρτογραφήσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Διαδικτύου. 

Στο ντοκιμαντέρ του, που έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις σε φεστιβάλ και ξεκινά το μεγάλο του ταξίδι με τη δημοσίευσή του σε πλατφόρμες streaming (iTunes, HULU κ.α.) για το κοινό, ο Kleiman ακτινογραφεί με ακρίβεια τις κοινωνικές -και όχι μόνο- συνέπειες της εξάπλωσης του Internet, σε νέους πληθυσμούς ανά τον κόσμο. 

Το WEB, περιέχει μεταξύ άλλων συνεντεύξεις με επιστήμονες, τεχνολόγους και επιχειρηματίες (Vint Cerf, Nicholas Negroponte, Jimmy Wales, Dennis Crowley κα) που αναλύουν το θέμα σε διανοητικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, ενώ απεικονίζει τον ενθουσιασμό στα μάτια των παιδιών που χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές για πρώτη φορά, προσθέτοντας μια συναισθηματική διάσταση στο θέμα.

Παρακολουθήστε το trailer: 

Mην παραλείψετε να δείτε, παρακάτω, τον Vint Cerf, τον ΄πατέρα' του Internet, σε μια από τις κομμένες σκηνές της συνέντευξής του, όπου, ως ψηφιακός προφήτης, κοιτάζει τη γέννηση του Internet και προβλέπει την εξέλιξή του στο άμεσο μέλλον:

Το επίσημo σάιτ του ντοκιμαντέρ 'WEB', βρίσκεται σε αυτό το σύνδεσμο.

[via]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θα με πειτε πεσιμιστη αλλα εγω δεν βλεπω καμια μεγαλη αλλαγη. Οι ανθρωποι εχουν την ιδια ελλειψη κριτικης σκεψης παρα την τεραστια τεχνολογικη αναπτυξη. Περιτρανο παραδειγμα οι ΗΠΑ που ειναι leader στον τομεα της ερευνας και αναπτυξης τεχνολογιας αλλα ταυτοχρονα ειναι πρωτοι σε πιστη σε θεωριες συνομοσιας ufo και ενα σωρο παλιας και new age ψευδεπιστημονικης μπουρδας.