175 νεκροί από φονικό σεισμό στην Κίνα

175 νεκροί από φονικό σεισμό στην Κίνα Facebook Twitter
Τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούν στην περιοχή καταβάλουν προσπάθειες να εντοπίσουν τραυματίες στα χαλάσματα πριν νυχτώσει
0

Σύμφωνα με το ΑP, τουλάχιστον 175 νεκροί είναι ο απολογισμός των θυμάτων από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στην ορεινή επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας.

Οι τραυματίες που αναφέρονται μέχρι στιγμής ξεπερνούν τους 1400 ενώ εκατοντάδες είναι τα κτίρια που κατέρρευσαν, μεταξύ αυτών και ένα σχολείο.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Αμερικανικού Γεωφυσικού Ινστιτούτου (USGS) ο σεισμός σημειώθηκε σήμερα στις 16:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας) και το εστιακό του βάθος ήταν δέκα χιλιόμετρα. 

Οι μεγαλύτερες ζημιές από τη δόνηση προκλήθηκαν στην απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Γιουνάν αλλά και στις γειτονικές επαρχίες Γκουιζού και Σετσουάν.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην κομητεία Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν, μια ορεινή περιοχή με λίγους κατοίκους η οποία είναι επιρρεπής σε σεισμούς.

Η Κινεζική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν ο ισχυρότερος που έχει πλήξει την επαρχία Γιουνάν εδώ και 14 χρόνια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM