Ακάρ: Οι Έλληνες έχουν επεκτατική συμπεριφορά - Να αποστρατιωτικοποιήσουν νησιά

Ακάρ: Οι Έλληνες έχουν επεκτατική συμπεριφορά, να αποστρατιωτικοποιήσουν τα νησιά Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επισκέφθηκε τα ελληνοτουρκικά σύνορα μαζί με όλη την ηγεσία του τουρκικού στρατού και επανέλαβε την προκλητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του ο κ. Ακάρ, σύμφωνα με το Anadolu, τόνισε: «Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα πάνε πουθενά με την επεκτατική τους συμπεριφορά και την προβοκατόρικη στάση τους».

Πρόσθεσε ότι «αυτές οι πολιτικές απέχουν πολύ από το να είναι λογικές και δεν σημαίνουν τίποτα”, ενώ κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι “κυνηγά άδεια όνειρα”. Περιμένουμε οι πάντες και ιδιαίτερα η ελληνική ηγεσία να καταλάβει την σπουδαιότητα των σχέσεων καλής γειτονίας. Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προβοκάτσιες, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική από τους Έλληνες» ανέφερε.

Σχετικά με το θέμα βραχονησίδων του Αιγαίου , ο κ. Ακάρ κατηγόρησε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα για παραβίαση των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων, αναφέροντας ότι παρά το γεγονός ότι 23 νησιά που περιέχονται σε αυτές πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα, αυτό δεν ισχύει για τα 16 από αυτά: «Γιατί και εναντίον ποιου είναι εξοπλισμένα αυτά τα νησιά».

«Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με συνθήκες. Ενώ εμείς περιμένουμε να λύσουμε το θέμα αυτό με συνομιλίες και με ειρηνικό τρόπο, εκείνοι προσπαθούν να τα οικειοποιηθούν. Με κάποια τετελεσμένα, με κάποια έργα και με κάποιες δηλώσεις προσπαθούν να τα στρέψουν αυτά προς την πλευρά τους» ανέφερε.

«Με την Ελλάδα, έχουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης όπως και τη Συνθήκη των Παρισίων και υπάρχουν υποχρεώσεις μας βάσει των συνθηκών. Βασικό θέμα, τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Κάποια νησιά δεν θα πρέπει να στρατιωτικοποιηθούν. Πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Κι ενώ είναι τόσο ξεκάθαρο αυτό στις συνθήκες, οι Έλληνες γείτονες μας με ακατανόητο τρόπο κάνουν τα πάντα για να παραβιάσουν τα συμφωνηθέντα» κατέληξε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM