Ανακαλύφθηκε είδος βλεννόρροιας ανθεκτικής στα αντιβιοτικά

Ανακαλύφθηκε είδος βλεννόρροιας ανθεκτικής στα αντιβιοτικά Facebook Twitter
0

To νέο είδος της σεξουαλικά μεταδιδόμενης ασθένειας λέγεται HO41 και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα ως τώρα διαδεδομένα αντιβιωτικά για βλεννόρροια, αναγκάζοντας τους γιατρούς να δίνουν φάρμακα που ως τώρα δεν έχουν δοκιμαστεί γι'αυτή την αρρώστια.

Ο Magnus Unemo του σουηδικού εργαστηρίου που ανακάλυψε το νέο είδος μαζί με συναδέλφους από την Ιαπωνία με δείγματα από το Κιότα, περιέγραψε την κατάσταση ως "ανησυχητική" και "προβλέψιμη".

"Από το 1940, που τα αντιβιοτικά είναι η στάνταρ αντιμετώπιση για τη βλεννόρροια, το μικρόβιο έχει αναπτύξει ιδιαίτερη ικανότητα στο να αναπτύσσει μηχανισμούς αντίστασης σε όλα τα φάρμακα".

Η βλεννόρροια (συνώνυμο: γονόρροια) είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που οφείλεται στη μόλυνση από ένα μικρόβιο, τη Neisseria gonorrheae.

Βρετανοί επιστήμονες είπαν πέρυσι ότι υπάρχει φόβος να γίνει αυτή η αρρώστια επιδημία μετά από αυξανόμενα κρούσματα που δεν ανταποκρινόταν στα κοινά αντιβιοτικά στο Χονγκ Κονγκ, στην Κίνα, στην Αυστραλία και σε άλλα τμήματα της Ασίας.

Οι ειδικοί λένε ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης -εκτός από την δημιουργία ενός νέου φαρμάκου- είναι ο συνδυασμός δύο ή περισσότερων αντιβιοτικών ταυτόχρονα.

Από το Reuters

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM