Axios: Το Ισραήλ εκτιμά ότι εντός των επόμενων ημερών επίκειται απευθείας χτύπημα του Ιράν

Axios: Το Ισραήλ εκτιμά ότι εντός των επόμενων ημερών επίκειται απευθείας χτύπημα του Ιράν Facebook Twitter
Ιράν/ Φωτ. Αρχείου: Unsplah
0

Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι το Ιράν έχει αποφασίσει να επιτεθεί άμεσα στο Ισραήλ και ενδέχεται να το πράξει εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Axios, Μπαράκ Ραβίντ, την Κυριακή, που επικαλείται δύο πηγές.

Η επίθεση αναμένεται ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με τον Ραβίντ. Παρόλο που το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία, ούτε την έχει αρνηθεί.

Επιπλέον, η ίδια πηγή αναφέρει ότι το Ιράν ενδέχεται να πραγματοποιήσει την επίθεση πριν από την επερχόμενη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης, που αφορά τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Αυτή η εκτίμηση σηματοδοτεί μια αλλαγή από τις προηγούμενες αξιολογήσεις, οι οποίες υποδήλωναν ότι οι διεθνείς πιέσεις απέτρεπαν το Ιράν από το να εξαπολύσει μια άμεση επίθεση κατά του Ισραήλ.

Η πιο πρόσφατη αξιολόγηση των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, που διαμορφώθηκε τις τελευταίες 24 ώρες, υποδεικνύει ότι το Ιράν έχει αποφασίσει να στοχεύσει άμεσα το Ισραήλ.

Διαφωνίες εντός του Ιράν

Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν αναφορές για εσωτερικές διαφωνίες στο Ιράν μεταξύ των Φρουρών της Επανάστασης και του νέου Ιρανού προέδρου και των συμβούλων του.

Η διαφωνία επικεντρώνεται στη φύση και το χρονοδιάγραμμα της αντίδρασης στη δολοφονία του Χανίγια. Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν μια πιο σκληρή και ευρεία απάντηση από την επίθεση της 13ης Απριλίου, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν και οι σύμβουλοί του πιστεύουν ότι πρέπει να αποφευχθεί μια τέτοια σκληρή αντίδραση.
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Διεθνή / Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Σε ομιλία της σήμερα – μόλις 48 ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες – η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι τα κράτη-μέλη θα μπορούν να αντλήσουν αυτά τα δάνεια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM