Βολιβία: Νόμιμη η παιδική εργασία στα 12

Βολιβία: Νόμιμη η παιδική εργασία στα 12 Facebook Twitter
19

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει νομοσχέδιο στη Βολιβία που προβλέπει να νομιμοποιήσει την παιδική εργασία από την ηλικία των 12 ετών. Αυτή τη στιγμή, πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου, το νόμιμο όριο άνω του οποίου μπορεί να δουλέψει ένα παιδί είναι τα 14 χρόνια.

Σύμφωνα με το Euronews, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι οικογένειες που βασίζουν το εισόδημα τους στην εργασία των παιδιών τους είναι πολλές και γι αυτό χρειάζεται να θεσπιστεί ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Ο Βολιβιανός πρόεδρος Evo Morales, ο οποίος έχει δουλέψει από πολύ μικρή ηλικία, έχει στο πρόσφατο παρελθόν εναντιωθεί νομοσχεδίου που θα απαγόρευσε την παιδική εργασία. 

 

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: Έφτιαξε poll για τον εαυτό του - «Μαριονέτα Σιωνιστών;» ή «Αντισημιτιστής;», τι απάντησαν όσοι ψήφισαν

Διεθνή / Έλον Μασκ: Έφτιαξε poll για τον ίδιο - «Μαριονέτα Σιωνιστών;» ή «Αντισημιτιστής;», τι απάντησαν όσοι ψήφισαν

Μετά τις αντιδράσεις με τις παρεμβάσεις του υπέρ ακροδεξιών κομμάτων και ότι «μόνο η AfD μπορεί να σώσει τη Γερμανία», ο δισεκατομμυριούχος έθεσε τέσσερις επιλογές
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Οι αρχές καταδικάζουν την υποστήριξη που λαμβάνει ο Μαντζιόνε, με την Επίτροπο της NYPD, Jessica Tisch, να δηλώνει: «Η γιορτή υπέρ ενός ψυχρού εγκλήματος είναι σοκαριστική και αποτρόπαιη»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
οι οικογένειες που βασίζουν το εισόδημα τους στην εργασία των παιδιών τους είναι πολλές και γι αυτό χρειάζεται να θεσπιστεί ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο. αλλες ιδεες δεν τους ηρθαν... οπως νομικο πλαισιο για αυξηση του μισθου των γονεων ή μειωση πληθωρισμου.. δεν ειμαι και καλη στον προσανατολισμο να ξερω που να στειλω τη μουτζα!
ενώ οι χώρες της ΝΑ Ασίας είναι πρότυπα υγιούς επιχειρηματικότητας και πλέριας αγάπης για το παιδί. Κι ο σεξοτουρισμός με τα ανήλικα, του Μοράλες κατασκευή είναι...
Η θεμελιώδης διαφορά των χωρών της ΝΑ Ασίας με τη Βολιβία είναι ότι κανείς δε σκέφτεται να κάνει νόμιμο το σεξοτουρισμό και τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων επειδή υφίσταται σε μεγάλο βαθμό στις χώρες αυτές,όπως ο "σοσιαλιστής" Μοράλες θέλει να κάνει με την εργασία 12χρονων στη δικιά του...12χρονων,αν υπάρχει Θεός!!!Υπάρχει χαώδης απόσταση ανάμεσα στο να προσπαθείς να καταπολεμήσεις,έστω κι ανεπαρκέστατα,ένα αποκρουστικό φαινόμενο και στο να επιχειρείς να το κάνεις νόμιμο,δήθεν για να προστατεύσεις τα θύματά του.
καλά μην τρελαίνεσαι !! Στην Ελλάδα είναι νόμιμη η παιδική εργασία από τα 15 ! Και άλλο η παιδική εργασία, άλλο αυτό που περιγράφεις. Και το θέμα δεν είναι να έχεις την παιδική εργασία παράνομη και τελικά αυτή να ανθεί, είναι να κάνεις το μέγιστο για τη διασφάλιση των παιδιών. Ήταν όντως πολύ τολμηρό μέτρο, και φυσικά δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει αν δεν είχε θετικές επιπτώσεις στα εργαζόμενα αυτά παιδιά. Αν τώρα θες να δεις τι γίνεται στις οικονομίες που υιοθετούν τις δικές σου αντιλήψεις, ρίξε μια ματιά στην καπιταλιστική Αφρική, στην νεοφιλελεύθερη Ασία, στον παράδεισο της επιχειρηματικότητας Μπαγκλαντές και Πακιστάν (χαμηλοί φόροι, ανύπαρκτο κράτος ως επιχειρηματίας κλπ), και έλα μετά να κράξεις τον όποιον αριστερό βρίσκεται κόντρα σε θεούς και δαίμονες στο τιμόνι της χώρας του
@Κωνσταντίνος Λ. Δηλαδή το συμπέρασμα είναι ότι επειδή είναι αριστερός ο Μοράλες,οι προσπάθειές του να νομιμοποιήσει την εργασία στα 12 είναι για το καλό....Εντάξει...Και στην Ελλάδα επίσης είναι 16,όχι 15.Επίσης,ο καπιταλισμός δεν είναι ένας.Υπάρχει ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς,ο κοινωνικός καπιταλισμός της αγοράς (Γερμανία,Ολλανδία),η σοσιαλδημοκρατικός καπιταλισμός των σκανδιναβικών χωρών,το μπάχαλο της Κίνας κ.ά.Όσο για το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές,το μόνο που έχουν είναι ανύπαρκτα ημερομίσθια,ανύπαρκτη επιθεώρηση των συνθηκών εργασίας και φυσικά διαφθορά.Δε θεωρείται ελεύθερη μια τέτοια οικονονομία,μπανανία θεωρείται.@Toolio δηλαδή πάντα φταίει η εξαθλίωση;Το να πουλήσεις ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ;;;ΤΟ ΣΠΛΑΧΝΟ ΣΟΥ;;;Όση εξαθλίωση και να υπάρχει,αυτή η πράξη δε δικαιολογείται για μένα κι είναι από ανθρώπους-ΤΕΡΑΤΑ.Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται ατομική ευθύνη.Τώρα,αν διαφωνείς με αυτό,πραγματικά δεν έχω κάτι άλλο να πω.Άσ'το να διαφωνούμε.Τέλος,διαβάστε επιτέλους λίγο Φρίντμαν,λίγο Χάγιεκ(καλά,για φον Μίζες και Ρόθμπαρντ,δεν το συζητάω,είναι άλλη κλάση).Λίγο,έτσι τις πρώτες 50 σελίδες από το Kαπιταλισμός κι Ελευθερία ή το Δρόμο προς τη Δουλεία.Όχι όλο.Κατεβάστε τα τζαμπέ από ίντερνετ αν δε θέλετε να πληρώσετε(έχουν εκδοθεί πρόσφατα στα ελληνικά).Τουλάχιστον για να καταλάβετε τι κατηγορείτε με ύφος παντογνώστη...Δε θα κάνει κακό.Υ.Γ.Από την έγκυρη κατάταξη του Heritage που βγαίνει κάθε χρόνο σχετικά με την οικονομική ελευθερία παγκοσμίως το Πακιστάν είναι 121 και το Μπαγκλαντές είναι 132 (Mostly Unfree κι οι 2).Και στη "νεοφιλελεύθερη Ασία" (μάθετε επιτέλους ότι αυτό που αποκαλείτε νεοφιλελευθερισμό είναι η σημερινή εξέλιξη του φιλελευθερισμού,νεοφιλελευθερισμός υπήρχε το '30,πλέον είναι σκέτο φιλελευθερισμός αλλά δε χτυπάει στο μάτι όπως ο "νεο"-φιλελευθερισμός για να τρομάζει ο οικονομικά αναλφάβητος...) η πλειοψηφία των χωρών της είναι από Mostly Unfree και κάτω.Μέχρι κι η "ακραία νεοφιλελεύθερη" Κίνα στο 136!Επαναλαμβάνω,μια οικονομία με ανύπαρκτα ημερομίσθια κι ανύπαρκτη επιθεώρηση των συνθηκών εργασίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φιλελεύθερη.Χωνέψτε το,σας αρέσει δε σας αρέσει!Ελεύθερες οικονομίες κι οι 2 παραπάνω κατά τ'άλλα...Άμα παίζεις τον ανάλγητο νεοφιλελευθερισμό στα δάχτυλα..http://www.heritage.org/index/ranking
Πριν βιαστείτε να χώσετε, ας αναλογιστούμε και το ότι σε αυτές τις χώρες δεκάδες χιλιάδες παιδιά εργάζονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ, με ελάχιστο μισθό, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς καμία κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος. Με αυτήν την κίνηση γίνεται μια προσπάθεια να ρυθμιστεί αυτή η κατάσταση, και τα εργαζόμενα παιδιά να αναγνωρίζονται ως ισάξιοι εργαζόμενοι με όλα τα συνεπαγόμενα.
Με την ίδια λογική,φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσεις στο ότι επειδή πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν μπορούν να δίνουν ούτε τον κατώτατο μισθό και τις πολύ υψηλές σ'οποιαδήποτε ασφαλιστική βαθμίδα ασφαλιστικές εισφορές και κατά συνέπεια μένουν χωρίς οποιαδήποτε κάλυψη οι εργαζόμενοι (κυρίως αυτοί με πολύ χαμηλά προσόντα),να καταργηθεί ο κατώτατος μισθός και να υπάρχει ελεύθερη επιλογή του εργαζομένου μεταξύ της ασφάλισης σ'έναν δημόσιο και σ'έναν ιδιωτικό φορέα (ο οποίος πιθανότατα θα έχει πολύ καλύτερες τιμές κι υπηρεσίες απ'τον αντίστοιχο δημόσιο),έτσι ώστε να υπάρχει μια αναγνώριση και μια κάλυψη και για τους πλέον χαμηλόμισθους.
Toolioαν η επιβολή ανώτατης τιμής δεν είναι κρατικιστικό μέτρο,τότε τι είναι;Η οποία ανώτατη τιμή επιβλήθηκε λόγω του τρελού πληθωρισμού,ο οποίος ήταν μια από τις "επιτυχίες" της εφαρμογής μιας άκρατης κρατικιστικής πολιτικής με τα λεφτά των φυσικών πόρων.
Της αρλούμπας το ανάγνωσμα. ΑΝ μία επιχείρηση δεν μπορεί να δίνει ούτε τον κατώτατο μισθό, να δώσει τη θέση σε μία που μπορεί. Τι έγινε, με δουλους θα δουλεύουμε στο τέλος ; Θα τρελαθόυμε τελείως ; Και εγώ δεν μπορώ να συντηρήσω μια επιχείρηση, ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΩ. Με την ίδια λογική να την κάνω και να τους βάζω να δουλεύουν με 50 ευρώ το μήνα, γιατί "ρε παιδιά δε βγαίνω..." Είπα γιατί το έκανε ο Μοράλες, και μπράβο του. Τσούζει τώρα, και το καλύπτεται με αρλουμπολογία.
Απ'ότι διάβασα στη wikipedia η Βολιβία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Ν. Αμερική και εξάγει σε Βραζιλία και ο τουρισμός της αυξάνεται συνεχώς. Να κάνει λοιπόν η κυβέρνηση (με συγχωρείτε για την έκφραση) το σκ@τό της παξιμάδι και να δώσει επιδόματα για τα παιδιά στις οικογένειες και να τα μορφώσει και όχι να τα στέλνει στα ορυχεία να καταστρέφουν το αναπνευστικό τους και να κινδυνεύουν συνεχώς και από τις κατολισθήσεις..
Κι η Βενεζουέλα έχει τρελό πετρέλαιο και τώρα ψάχνουνε χαρτιά υγείας με την τρελή κρατικιστική πολιτική του Τσάβες και τώρα του συνεχιστή του,Μαδούρο.Πάντως,η παιδική εργασία σε οποιοδήποτε βαθμό κι ειδικά να πηγαίνουν να δουλεύουνε 12χρονα είναι απλά διαστροφή.
Και σε άλλες χώρες δεκάδες χιλιάδες παιδιά πουλιούνται ΠΑΡΑΝΟΜΑ από τους γονείς τους σε παιδεραστές και έμπορους. Να γίνει κι εκεί μια κίνηση να ρυθμιστεί αυτή η κατάσταση. Συμφωνείς;
@καγιαλές Αν η ερώτηση απευθύνεται σ'εμένα,μόνο μια κίνηση ρυθμίζει αυτήν την κατάσταση:ατέλειωτο κυνηγητό από τις αστυνομικές αρχές κι απίστευτες ποινές σ'όποιους (και γονείς κι εμπόρους) πουλάνε παιδιά,λες κι είναι εμπορεύματα.