«Βρείτε καταφύγιο αμέσως»: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν την Αλαμπάμα - Πέντε νεκροί

«Βρείτε καταφύγιο αμέσως»: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν την Αλαμπάμα - Πέντε νεκροί Facebook Twitter
0

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους χθες Πέμπτη από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την αμερικανική πολιτεία Αλαμπάμα, όπου αρκετές περιοχές έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Καλώ όλους όσοι βρίσκονται στην πορεία αυτών των ανεμοστρόβιλων (...) να παραμείνουν σε κατάσταση επαγρύπνησης», ανέφερε η κυβερνήτρια της Αλαμπάμας, η Κέι Άιβι.

Φωτογραφίες και βίντεο από τα πλήγματα των ανεμοστρόβιλων κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης: εικονίζουν συντρίμμια να πέφτουν από τον ουρανό, ξεριζωμένα δέντρα που έχουν πέσει στο έδαφος, σπίτια που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Στην κοινότητα Οχάτσι, τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, που βρίσκονταν σε «ξύλινη κατασκευή», βρήκαν τον θάνατο, όπως κι ένας άνθρωπος που βρισκόταν σε τροχόσπιτο, δήλωσε ιατροδικαστικός της κομητείας Καλχούν, ο Πατ Μπράουν, στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Ουέλινγκτον.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της κομητείας Καλχούν είχαν καλέσει όλους τους κατοίκους της να «βρουν καταφύγιο αμέσως». Το γραφείο του σερίφη της Καλχούν από την πλευρά της έκανε λόγο για εκτεταμένες «ζημιές» στο Οχάτσι και κοντά στο Ουέλινγκτον.

Σύμφωνα με τον ειδικευμένο ιστότοπο poweroutage.us, πάνω από 35.000 νοικοκυριά στην Αλαμπάμα δεν είχαν ρεύμα χθες το απόγευμα. Τα ακραία φαινόμενα αναμενόταν να συνεχιστούν τη νύχτα (σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας), προειδοποίησαν οι αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM