Βρετανίδα βουλευτής πήγε με τον τριών μηνών γιο της στη Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά έμαθε ότι δεν επιτρέπονται τα μωρά στην αίθουσα συνεδρίασης.
«Πρέπει να είναι εφικτός ο συνδυασμός της μητρότητας και της πολιτικής», τόνισε η Στέλλα Κρίσι των Εργατικών, που την Τρίτη πήγε στη Βουλή με τον γιο της. Αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που έπραττε κάτι τέτοιο, έλαβε email από επιτροπή του κοινοβουλίου που την ενημέρωνε ότι ήταν ενάντια στους κανονισμούς το να φέρνει το παιδί της στην αίθουσα συνεδρίασης.
Η Στέλλα Κρίσι δήλωσε στο BBC πως παίρνει τακτικά στη Βουλή τον γιο της, ο οποίος θηλάζει, όπως έκανε και παλιότερα με την κόρη της. «Προφανώς το κοινοβούλιο έχει γράψει έναν κανονισμό που σημαίνει ότι δεν μπορώ να πάρω το τριών μηνών μωρό μου, που κοιμάται, όταν μιλάω στη Βουλή. Φαίνεται ότι οι μητέρες στη μητέρα όλων των κοινοβουλίων δεν είναι ορατές, ούτε ακούγονται...», έγραψε στο Twitter, δημοσιεύοντας το email που έλαβε.
Apparently Parliament has written a rule which means I can’t take my well behaved, 3-month old, sleeping baby when I speak in chamber. (Still no rule on wearing masks btw).
— stellacreasy (@stellacreasy) November 23, 2021
Mothers in the mother of all parliament are not to be seen or heard it seems….#21stCenturyCalling pic.twitter.com/rKB7WbYQrL
Μετά το περιστατικό ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή να επανεξετάσει τους κανονισμούς, εξέλιξη που ικανοποίησε τη βουλευτή.
Είναι «εξαιρετικά σημαντικό» οι γονείς μωρών και μικρών παιδιών να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν πλήρως στις εργασίες του κοινοβουλίου, που είναι ο λόγος για τον οποίο έχει παιδικό σταθμό, επεσήμανε ο Χόιλ.
Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός θέλει να δει «περαιτέρω βελτιώσεις» στο να καταστεί το κοινοβούλιο πιο φιλικό προς την οικογένεια, αλλά συμπλήρωσε ότι η όποια αλλαγή είναι ζήτημα της Βουλής των Κοινοτήτων.
Οι κανόνες συμπεριφοράς, που επικαιροποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο, αναφέρουν ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να συνοδεύονται από το παιδί τους όταν παίρνουν τη θέση τους στην αίθουσα συνεδρίασης, ούτε να στέκονται στο τέλος της αίθουσας με αυτό. Η ίδια διατύπωση υπήρχε και στην προηγούμενη εκδοχή των κανονισμών.
Με πληροφορίες από BBC