Βρετανία: Οι παμπ άνοιξαν και γέμισαν κόσμο - Εικόνες που προκαλούν ανησυχία

Βρετανία: Οι παμπ άνοιξαν και γέμισαν κόσμο - Εικόνες που προκαλούν ανησυχία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ανησυχία προκαλούν στη Βρετανία εικόνες που δείχνουν τον κόσμο να πλημμυρίζει δρόμους του Λονδίνου μετά το χθεσινό άνοιγμα των παμπ στη χώρα

Σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πλήθος κόσμου στη διάσημη συνοικία του Λονδίνου χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα απόστασης. «Μόλις είδα αυτές τις σκηνές στο Σόχο. Είναι σαν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, που ρίσκαραν τη ζωή τους προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την πανδημία, απλά να έχαναν τον χρόνο τους», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Ένας άλλος, που ποδηλατούσε στο νυχτερινό Λονδίνο, ανέφερε ότι οι σκηνές τον έκαναν να κλάψει και πως η συγκέντρωση κόσμου στο Σόχο ήταν «σαν να είχε κερδίσει η Εθνική Αγγλίας έναν αγώνα». «Αλλά δεν κερδίσαμε. Χάσαμε», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.


Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας αστυνομικών, Τζον Απτερ, ο οποίος σημείωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες υπό την επήρεια αλκοόλ δεν πρόκειται να τηρήσουν σωστά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης». Όπως αναφέρει ο Independent η αστυνομία ήταν παρούσα στην περιοχή ωστόσο δεν φάνηκε να προσπαθεί να διαλύσει τα συγκεντρωμένα στους δρόμους πλήθη. 


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο δείκτης R στη βρετανική πρωτεύουσα ξεπέρασε το «1». Το γεγονός αυτό σημαίνει πως τα περιστατικά μπορεί να αυξηθούν πάλι. Στην υπόλοιπη Βρετανία το R εκτιμάται ανάμεσα σε 0,7 και 0,9. Από την πλευρά του, ο καθηγητής Κρις Γουίτι, προειδοποίησε εκ νέου την Παρασκευή ότι η πανδημία «απέχει πολύ από το τέλος» της, απευθύνοντας έκκληση προς τους Βρετανούς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Παρότι δεν καταγράφηκαν σοβαρά περιστατικά κατά το «Σούπερ Σάββατο» υπήρξαν αναφορές για αναταραχές στη χώρα. Στο Νοτινχαμσάιρ τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για «αντικοινωνική συμπεριφορά» ως αποτέλεσμα κατανάλωσης αλκοόλ. 

Με πληροφορίες από Independent/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM