Corriere della Sera: Εύσημα στην Ελλάδα για τους «τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα»

Corriere della Sera: Εύσημα στην Ελλάδα για τους «τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα» Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
5

«Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα;» διερωτάται σε άρθρο της η διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Αμέσως μετά, υπογραμμίζει ότι παρά τις περικοπές στο σύστημα υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που αντέδρασαν καλύτερα στην κρίση του κορωνοϊού. Όπως γράφει, «ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ήταν προσεκτικός και ταπεινός» και «αυτή την φορά, η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη». Η Corriere προσθέτει ότι η χώρα μας δεν έχασε χρόνο περιμένοντας να καταγραφούν θάνατοι, αλλά έκλεισε αμέσως τα σχολεία και απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις, με μια λύση «α λα ιταλικά».

«Μια λύση η οποία υιοθετήθηκε και από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πλέον υπερβολικά υψηλός για να περιοριστεί», εξηγεί η ιταλική εφημερίδα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι περιορίστηκε έγκαιρα η διάδοση της ασθένειας από τους προσκυνητές που είχαν επιστρέψει απ' τους Άγιους Τόπους. «Αλλά - τονίζει η εφημερίδα του Μιλάνου - τα εύσημα πρέπει να δοθούν κυρίως στους Έλληνες, οι οποίοι, χωρίς να δουν κόσμο να πεθαίνει γύρω τους, στάθηκαν ικανοί να σεβαστούν τους κανόνες συμπεριφοράς που έθεσε η κυβέρνηση».

«Κάποιοι παρατηρητές λένε ότι ο περιορισμός της ασθένειας ήταν πιο εύκολος, διότι η Ελλάδα δεν είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη. Αλλά στην πραγματικότητα, στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, ο κόσμος συχνάζει μαζικά στα καφέ, όπως και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη», καταλήγει η Corriere della Sera. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον - πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που ο 11χρονος πρίγκιπας Τζορτζ δεν θα ταξιδεύει μαζί τους μόλις γίνει 12 ετών

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που ο 11χρονος γιος τους, Τζορτζ, δεν θα ταξιδεύει μαζί τους μόλις γίνει 12 ετών

Μέχρι τώρα ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχαν παραβεί τον βασιλικό κανόνα που ορίζει: «Ποτέ δεν πετάς με τον διάδοχό σου»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η Ρωσία απειλεί να επιτεθεί στην Πολωνία: Μπορεί να χτυπήσει αμερικανική βάση χρησιμοποιώντας «προηγμένα όπλα»

Διεθνή / Η Ρωσία απειλεί να επιτεθεί στην Πολωνία: Μπορεί να χτυπήσει αμερικανική βάση χρησιμοποιώντας «προηγμένα όπλα»

Η Μόσχα δήλωσε ότι το άνοιγμα μιας νέας αμερικανικής βάσης πυραυλικής άμυνας στο Ρεντζικόβο κοντά στις ακτές της Βαλτικής θα «αυξήσει το συνολικό επίπεδο πυρηνικού κινδύνου»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: «Σχεδόν πολιτική πράξη η απόφαση της Ζιζέλ να μην διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: «Σχεδόν πολιτική πράξη η απόφαση της Ζιζέλ να μην διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών»

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη οι αγορεύσεις των δύο δικηγόρων της Ζιζέλ Πελικό - Η «δίκη του αιώνα» στη Γαλλία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα κατόπιν αιτήματος όλων των πλευρών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ρεπουμπλικανοί κατά τρανς γυναικών: Αντιπαράθεση για τις γυναικείες τουαλέτες στο Καπιτώλιο

Διεθνή / Ρεπουμπλικανοί κατά τρανς γυναικών: Αντιπαράθεση για τις γυναικείες τουαλέτες στο Καπιτώλιο

Το θέμα έχει διχάσει τους Δημοκρατικούς, που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο τις πολιτικές προκλήσεις των Ρεπουμπλικανών όσο και τη δική τους αδυναμία να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά θέματα ταυτοτικής πολιτικής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Όσο κι αν είναι σωστό το ό,τι η Αθήνα είναι σαφώς πιο πυκνοκατοικημένη από άλλες πόλεις αυτήν τη μη τουριστική περίοδο, η Corriera δεν παύει να παραγνωρίζει πως ενώ οι Βορειοευρωπαίοι συνωστίζονται στο εσωτερικό των διάφορων λ.χ. παμπ, μπιστρό, καφέ, οι Έλληνες ..συνωστιζόμαστε σε εξωτερικούς χώρους παρόμοιων καταστημάτων.Επίσης, ακόμη και στη χρήση των ΜΜΜ, που παίζουν τεράστιο ρόλο στη μετάδοση των ιώσεων, υπάρχει τεράστια διαφορά: Αν και λ.χ. το μετρό της Αθήνας είναι σχετικά κοντά ως προς τον αριθμό των επιβατών, σ’ αυτό της Ρώμης και της Βουδαπέστης, υπολείπεται σημαντικά από τα αντίστοιχα του Μιλάνο, της Βαρκελώνης, του Μονάχου, της Πράγας, της Βιέννης, του Βερολίνου, της Μαδρίτης (δυόμιση φορές μεγαλύτερος φόρτος), του Λονδίνου, του Παρισιού (εξαπλάσιος φόρτος) και της Μόσχας.Επίσης, στην Ελλάδα ο αριθμός των ηλικιωμένων σε ιδρύματα όπως γηροκομεία δεν συγκρίνεται με αυτόν άλλων χωρών όπως π.χ. της Γαλλίας ή περιοχών όπως στη Βόρεια Ιταλία.Σε κάθε περίπτωση, το πόσο καλά τα πάει η Ελλάδα, είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί από αρμόδιους λ.χ. κοινωνιολόγους, ενώ σαφή εικόνα θα έχουμε όταν ολοκληρωθεί το φαινόμενο.