Δανία: Το να μη μιλάει κανείς δανέζικα, είναι ύποπτο, δηλώνει η υπουργός Ενσωμάτωσης

Δανία: Το να μη μιλάει κανείς δανέζικα, είναι ύποπτο, δηλώνει η υπουργός Ενσωμάτωσης Facebook Twitter
0

Η υπουργός Ενσωμάτωσης της Δανίας Ίνερ Στόιμπεργκ παρότρυνε τους συμπατριώτες της να ενημερώνουν τις αρχές σχετικά με τις επιχειρήσεις ή τους εργαζόμενους που δεν μιλούν δανέζικα, διότι θα μπορούσαν να απασχολούν παράτυπους μετανάστες.

 

Η υπουργός, που είναι γνωστή για την αυστηρή στάση της κατά της μετανάστευσης, αντέδρασε χθες το βράδυ σε ρεπορτάζ που πρόβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο TV2 με θέμα την απασχόληση των μεταναστών που δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα, ορκιζόμενη ότι θα ενισχύσει τη μάχη για την καταπολέμηση του φαινομένου.

 

«Θέλω επίσης να παροτρύνω τους Δανούς, όταν βρίσκονται για παράδειγμα σε μια πιτσαρία και έχουν την εντύπωση ότι συμβαίνει κάτι παράξενο στην κουζίνα, διότι πηγαινοέρχονται από εκεί πολλοί άνθρωποι που δεν μιλάνε καθόλου δανέζικα, να επικοινωνούν οι ίδιοι με τις αρχές, διότι θα ήταν ουτοπικό να πιστεύουμε ότι η αστυνομία μπορεί να πάει σε όλες τις κουζίνες της Δανίας» τόνισε η ίδια.

 

Αυτή η παρότρυνση προς τους πολίτες να υιοθετήσουν μια καταγγελτική συμπεριφορά προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, που τάσσεται επίσης υπέρ της μάχης κατά της παράτυπης μετανάστευσης, όμως με άλλα μέσα.

 

«Αυτό δεν μπορεί να έχει κανένα όφελος, (δηλαδή) ο κύριος και η κυρία Γιένσεν (σ.σ. οποιοσδήποτε Δανός πολίτης) να κυκλοφορούν στη Δανία και να υποδύονται τους ντεντέκτιβ» δήλωσε σήμερα στο TV2 ο Σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Νταν Γιόρενσεν.

 

Από την άλλη χρήστες του Διαδικτύου προτίμησαν να χλευάσουν τις δηλώσεις της υπουργού κάνοντας αναρτήσεις στο Twitter με την ετικέτα #anmeldenpizzabager (#καταγγείλτεμιαπιτσαρία), όπου κατήγγειλαν την αγαπημένη τους πιτσαρία.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Στόιμπεργκ προβαίνει σε αμφιλεγόμενες δηλώσεις. Στα μέσα Μαρτίου δημοσίευσε στο Facebook την φωτογραφία της με μια τούρτα θέλοντας να εορτάσει την 50η τροποποίηση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση από την κυβέρνησή της.

 

Σύμφωνα με το TV2, εκ των 1.348 παράτυπων μεταναστών που συνέλαβε η αστυνομία της Δανίας το 2016, οι περισσότεροι ήταν Αφγανοί (11%), Νιγηριανοί (9%), Ιρακινοί (8%) και Σύροι (7%).

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM