Δέκα έως 20 αγνοούμενοι στα συντρίμμια της γέφυρας στη Γένοβα

Δέκα έως 20 αγνοούμενοι στα συντρίμμια της γέφυρας στη Γένοβα Facebook Twitter
EPA
0

Δέκα με 20 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο A10 της Γένοβας, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία της πόλης, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 38.

Στο μεταξύ στην Ιταλία συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη δραματική κατάρρευση της οδογέφυρας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε σήμερα ότι «το 2015 η τότε κυβέρνηση Ρέντσι πέρασε "νύχτα" μέτρο για να παραταθεί η ανάθεση εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων σε εταιρία του Mπενετόν, αγνοώντας κάθε κανόνα του υγιούς ανταγωνισμού».

«Αυτό έγινε για να εξασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις για την προεκλογική εκστρατεία. Εμένα την εκστρατεία μου δεν την πλήρωσε ο Μπενετόν και είμαι ελεύθερος να καταγγείλω τις συμβάσεις αυτές», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

Παράλληλα επανέλαβε ότι είναι βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πληρώσει κυρώσεις για την καταγγελία της σύμβασης, διότι κάτι τέτοιο προβλέπεται μόνον όταν δεν υπάρχει βάσιμη αιτία.

Ο Ματέο Σαλβίνι, αρχηγός της Λέγκα, υπουργός Εσωτερικών και επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κόντε, τόνισε ότι «χρειάζεται θράσος για να ζητάς χρήματα -σε περίπτωση ακύρωσης της σύμβαση εκμετάλλευσης- την ώρα που υπάρχουν ακόμη θύματα που πρέπει να αναγνωριστούν στα νεκροτομεία».

Αναφερόταν στο αίτημα της εταιρίας Atlantis, να της δοθεί αποζημίωση σε περίπτωση ακύρωσης της σύμβασης που υπέγραψε με το δημόσιο.

Ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, με ανάρτησή του στο Facebook, κατηγόρησε τον Ντι Μάιο ότι «ή ψεύδεται, ή προσπαθεί να εκμεταλλευθεί, με ασύλληπτο τρόπο, την τραγωδία αυτή.

Η κυβέρνησή μου δεν πήρε ούτε ένα λεπτό του ευρώ από τους κυρίους αυτούς, οι οποίοι δεν πλήρωσαν την προεκλογική μου εκστρατεία και ούτε εκείνη του Δημοκρατικού Κόμματος», έγραψε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η κηδεία των θυμάτων της τραγωδίας της Γένοβας θα τελεσθεί το Σάββατο παρουσία του ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άστεγες τρανς γυναίκες κινδυνεύουν να μην έχουν πρόσβαση σε καταφύγια στις ΗΠΑ

Διεθνή / Οι άστεγες τρανς γυναίκες κινδυνεύουν να μην έχουν πρόσβαση σε καταφύγια στις ΗΠΑ

Όσα προγράμματα χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ, θα προσφέρουν πλέον υπηρεσίες σε Αμερικανούς με βάση το φύλο τους κατά τη γέννησή τους καθώς σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν «μόνο δύο φύλα»
LIFO NEWSROOM
Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για ειρήνη στην Ουκρανία θα κοστίσει $3,1 τρισ. στους Ευρωπαίους

Διεθνή / Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για ειρήνη στην Ουκρανία θα κοστίσει $3,1 τρισ. στους Ευρωπαίους

Η βασική ερώτηση που τίθεται είναι αν η ΕΕ θέλει να αναδειχθεί ως γεωπολιτική δύναμη ή αν θα συνεχίσει να λειτουργεί κυρίως ως οικονομική ένωση. Η έλλειψη αποφασιστικότητας, πάντως, θα αφήσει το πεδίο ελεύθερο σε Τραμπ και Πούτιν να καθορίσουν τις εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ θέλει να καταργήσει ολόκληρες υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ - «Είναι σαν να αφήνεις ζιζάνια»

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ θέλει να καταργήσει ολόκληρες υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ - «Είναι σαν να αφήνεις ζιζάνια»

«Αν δεν ξεριζώσεις τα ζιζάνια, τότε είναι εύκολο αυτά να ξαναφυτρώσουν» δήλωσε ο Μασκ αναφερόμενος στην αναμόρφωση της αμερικανικής κυβέρνησης 
LIFO NEWSROOM
Οι Ευρωπαίοι θεωρούν τις ΗΠΑ «αναγκαίο εταίρο» και όχι «σύμμαχο», σύμφωνα με έρευνα

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι θεωρούν τις ΗΠΑ «αναγκαίο εταίρο» και όχι «σύμμαχο», σύμφωνα με έρευνα

Το 50% των ερωτηθέντων συμμερίζεται αυτή την άποψη, ενώ η πλειοψηφία όσων ερωτήθηκαν σε χώρες παραδοσιακά κοντά στις ΗΠΑ, όπως η Δανία, η Γερμανία και η Πολωνία, φαίνεται να απομακρύνεται από την ιδέα μιας σταθερής συμμαχίας
LIFO NEWSROOM