Διακήρυξη από 25 ΜΚΟ: Στο Χαλέπι η ανθρωπότητα ψυχορραγεί

Διακήρυξη από 25 ΜΚΟ: Στο Χαλέπι η ανθρωπότητα ψυχορραγεί Facebook Twitter
EPA/STRINGER
4

Είκοσι πέντε μη κυβερνητικές οργανώσεις καταδίκασαν την «ηθική αποτυχία της διεθνούς κοινότητας» την ώρα που η «ανθρωπότητα ψυχορραγεί» στο Χαλέπι, σε μια κοινή διακήρυξη που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα από το Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

 

«Την ώρα που οι διπλωμάτες της διεθνούς κοινότητας συναντώνται στη Γενεύη, τη Νέα Υόρκη και σήμερα στις Βρυξέλλες, η ανθρωπότητα πνέει τα λοίσθια στο Χαλέπι», τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, καταγγέλλουν οι 25 μη κυβερνητικές οργανώσεις που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια σε περισσότερους από 5 εκατομμύρια Σύρους.

 

Οι πρώτες ομάδες αμάχων και ανταρτών άρχισαν να απομακρύνονται από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού σήμερα, μια επιχείρηση η οποία θα σηματοδοτήσει μια κεφαλαιώδους σημασία νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων.

 

Η προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων αναδεικνύει «το κενό, την αναποτελεσματικότητα και την ηθική αποτυχία της διεθνούς κοινότητας» κατήγγειλαν οι οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Ένωση Οργανώσεων Διάσωσης και Ιατρικής Περίθαλψης, η Αμερικανοσυριακή Ιατρική Εταιρεία και η Syria Relief.

 

«Αυτό που σοκάρει, ως στελέχη ανθρωπιστικών οργανώσεων, είναι ο τρόπος που ένα τόσο τρομαχτικό πράγμα όπως μια επίθεση με χημικά όπλα αποτελεί καθημερινό φαινόμενο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

«Είναι ώρα να πούμε στους «φίλους» μας (τους ηγέτες του πλανήτη) ότι είναι συνωμότες της χειρότερης ανθρωπιστικής κρίσης της εποχής μας, της δημιουργίας εκατομμυρίων προσφύγων και της καταπάτησης όλων των αρχών της συνθήκης της Γενεύης».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
5 χρόνια τώρα που οι αντάρτες-τζιχαντιστές στο Χαλέπι αποκεφάλιζαν-δολοφονούσαν και εκρίζωναν όλους πλην τους ομοϊδεάτες τους, αυτές οι ΜΚΟ, ο ΟΗΕ και τα ΜΜε τηρούσαν σιγή ιχθύος...