Εισαγγελέας για Χάντερ Μπάιντεν: «Γιατί αγόρασε όπλο; Κάνεις δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Εισαγγελέας για Χάντερ Μπάιντεν: «Γιατί αγόρασε όπλο; Κάνεις δεν είναι υπεράνω του νόμου» Facebook Twitter
Ο Χάντερ Μπάιντεν κατά την είσοδό του στην αίθουσα του δικαστηρίου / Φωτ: Getty
0

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» δήλωσε ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην δίκη κατά του Χάντερ Μπάιντεν για την κατηγορία της παρανομης οπλοκατοχής.

Ο εισαγγελέας είπε στους ενόρκους ότι ο γιος του προέδρου Μπάιντεν επέλεξε να κατέχει παράνομα πυροβόλο όπλο ενώ έκανε χρήση ναρκωτικών το 2018. «Δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή ποιο είναι το όνομά σου», είπε ο εισαγγελέας Ντέρεκ Χάινς στους ενόρκους στο Γουίλμινγκτον, ενώ η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν και άλλα μέλη της οικογένειας του προέδρου παρακολουθούσαν από την πρώτη σειρά.

Στην εναρκτήρια αγόρευσή του, ο εισαγγελέας έκανε υπαινιγμούς για την ιδιότητα του νεότερου Μπάιντεν ως γιου του προέδρου, λέγοντας στους ενόρκους ότι οι κατηγορούμενοι για εγκλήματα δικάζονται «εξαιτίας των επιλογών που κάνουν, όχι για το ποιοι είναι». Όταν ο Χάντερ Μπάιντεν αγόρασε ένα περίστροφο τον Οκτώβριο του 2018, είπε ψέματα σε ένα ομοσπονδιακό έντυπο τσεκάροντας ένα κουτάκι για να πει ότι δεν ήταν εθισμένος ή δεν έκανε χρήση ναρκωτικών εκείνη τη στιγμή τόνισε ο εισαγγελέας.

Και πρόσθεσε: «Τσεκάροντας αυτό το κουτάκι, ο Χάντερ Μπάιντεν είχε παραβιάσει τη μοναδική δικλείδα ασφαλείας ότι οι χρήστες ναρκωτικών δεν αγοράζουν παράνομα πυροβόλα όπλα.  «Κανείς δεν επιτρέπεται να λέει ψέματα σε ένα τέτοιο ομοσπονδιακό έντυπο, ούτε καν ο Χάντερ Μπάιντεν».

Ο δικηγόρος του Μπάιντεν, Abbe Lowell, δήλωσε ότι τα στοιχεία θα αποδείξουν ότι ο πελάτης του είχε βγει πρόσφατα από κέντρο αποτοξίνωσης και δεν έκανε χρήση ναρκωτικών κατά τη στιγμή της αγοράς όπλου ή τις προηγούμενες εβδομάδες. Ήταν λογικό, είπε ο Lowell, να συμπληρώσει ο Μπάιντεν τα έντυπα με τον τρόπο που τα συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια εκείνης της επίσκεψης στο οπλοπωλείο. Σημείωσε επίσης ότι το έντυπο δεν όριζε τον όρο «εθισμένος». «Πρέπει να αποδείξουν πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι ο Μπάιντεν παραβίασε εν γνώσει του το νόμο», υπενθύμισε ο Lowell στους ενόρκους.

Ο γιος του προέδρου  Μπάιντεν παραπέμφθηκε πέρυσι για τις κατηγορίες περί όπλων μετά την κατάρρευση μιας συμφωνίας με την οποία είχε οριστεί να δηλώσει ένοχος σε δύο πλημμεληματικές φορολογικές κατηγορίες και να αποφύγει τη δίωξη για την κατηγορία περί όπλων. Ο Μπάιντεν τελικά δήλωσε αθώος σε αυτές τις κατηγορίες.

Ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ έκανε χρήση ναρκωτικών «πριν, κατά τη διάρκεια και μετά» την κατοχή του όπλου τον Οκτώβριο του 2018, δήλωσε ο εισαγγελέας. Για 11 ημέρες, ο Χαντερ  Μπάιντεν κατείχε παράνομα το όπλο, μέχρι που η Χάλι Μπάιντεν, χήρα του αδελφού του και μετέπειτα σύντροφος του, το βρήκε σε ένα αυτοκίνητο, πήγε σε ένα παντοπωλείο στα προάστια του Wilmington και το πέταξε σε έναν κάδο απορριμμάτων, δήλωσε ο Χάινς .Όταν ο Μπάιντεν ανακάλυψε ότι η Χάλι πέταξε το όπλο, της είπε θυμωμένος να το ανακτήσει, δήλωσε ο εισαγγελέας. Όμως το όπλο είχε ήδη βρεθεί από έναν άνδρα που έψαχνε στα σκουπίδια για να βρει αντικείμενα προς ανακύκλωση, είπε ο Χάινς.

Μόνο επειδή η Χάλι Μπάιντεν πήρε το όπλο, και όχι οποιαδήποτε ενέργεια του Χάντερ Μπάιντεν, έπαψε να κατέχει παράνομα το περίστροφο, δήλωσε ο Χάινς. «Δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα αν ήταν απλώς ένας τοξικομανής», δήλωσε ο εισαγγελέας. «Η επιλογή του κατηγορούμενου να αγοράσει ένα όπλο», είπε, «είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ».

Πηγή: Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM