Ελπίδα στα ερείπια: 5χρονος διασώθηκε δύο μέρες μετά τον φονικό σεισμό στην Ινδονησία

Ελπίδες στα ερείπια: 5χρονος διασώθηκε δύο μέρες μετά τον φονικό σεισμό στην Ινδονησία Facebook Twitter
0

Ζωντανό, μέρες μετά τον φονικό σεισμό, ανασύρθηκε ένα αγοράκι 5 ετών από συντρίμμια κτηρίου στην Ινδονησία.

Ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για 271 νεκρούς, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη πολλών κατοίκων στις πληττόμενες περιοχές. 

Ο μικρός Azka ήταν εγκλωβισμένος δύο μέρες στα χαλάσματα και κατάφερε να διασωθεί από την κατάρρευση λόγω ενός στρώματος, που τον κρατούσε ασφαλή. 

Σε βίντεο από τη διάσωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Πυροσβεστική της χώρας, φάνηκε να έχει τις αισθήσεις του και να είναι ήρεμο. 

«Είναι καλά τώρα, δεν έχει τραυματιστεί» επεσήμανε συγγενικό του πρόσωπο, που έμεινε στο πλευρό του ενώ λάμβανε την απαραίτητη φροντίδα στην αυτοσχέδια κλινική που έχει στηθεί σε μία σκηνή για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών νοσηλειών.

«Οι γιατροί είπαν πως είναι αδύναμος και πεινασμένος. Θέλει να πάει σπίτι τώρα. Ζητάει τη μητέρα του». Δυστυχώς, όμως, η μαμά του σκοτώθηκε. 

Έχει θαφτεί ολόκληρο χωριό 

Ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή Κιαντζούρ και τα σωστικά συνεργεία έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στο Κουγκενάνγκ, που επλήγη σφοδρότατα. Πιστεύεται πως, τουλάχιστον, ένα χωριό έχει θαφτεί μετά από κατολίσθηση που προκλήθηκε από τον σεισμό. 

Ελικόπτερα μεταφέρουν τροφή και νερό σε άλλα δύο χωριά, όπου είναι αδύνατο να φτάσουν οι διασώστες καθώς έχουν αποκοπεί όλες οι οδικές δίοδοι.

Αξιωματούχος έκρινε πως οι πιθανότητες για εντοπισμό ζωντανών στα συντρίμμια μειώνονται σημαντικά με το πέρασμα των ημερών, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο νέων κατολισθήσεων καθώς συνεχίζονται οι μετασεισμοί

Έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 170 μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης των 3,9 Ρίχτερ. 

«Επειδή ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός και έβρεχε, φοβόμασταν πως θα υπάρξουν κατολισθήσεις» είπε ο ίδιος. «Αλλά, συνεχίσαμε τη διαδικασία εκκένωσης».

Περί τους 6.000 διασώστες εργάζονται τις πληττόμενες περιοχές, ενώ οι Αρχές έχουν στείλει και βαρέα οχήματα για να ενισχύουν τις προσπάθειές τους.

Η 48χρονη Ai Nurjanah, κοιμόταν με την 4χρονη κόρη της όταν σημειώθηκε ο σεισμός και έπεσε πάνω τους ένα τοίχος. Έβαλε το σώμα της ασπίδα για το παιδί και ευτυχώς σώθηκαν μετά από λίγα λεπτά. 

«Φώναζα βοήθεια μέχρι που δεν είχα πια φωνή» είπε. «Η κόρη μου έκλαιγε: "Μαμά, είναι σκοτεινά, δεν μπορώ να ανασάνω"». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM