Επιμένει ο Τραμπ: Εγώ κέρδισα αυτές τις εκλογές και με διαφορά

Επιμένει ο Τραμπ: Εγώ κέρδισα αυτές τις εκλογές και με διαφορά Facebook Twitter
Επιμένει ο Τραμπ: Εγώ κέρδισα αυτές τις εκλογές και με διαφορά (EPA)
0

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θριαμβολογεί στο Twitter για μία νίκη που δεν του ανήκει.

Αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Επιμένει ότι εκείνος είναι ο νικητής και συνεχίζει με αναρτήσεις στο Twitter να διατυπώνει αναπόδεικτες κατηγορίες για παρατυπίες στις εκλογές.

Eπιμένει δε, ότι αυτός κέρδισε τις εκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter, γραμμένες όλες με κεφαλαία γράμματα μάλιστα, ο Τραμπ δεν αποδέχεται, όπως ήταν αναμενόμενο ότι θα πρέπει να παραδώσει την εξουσία.

«ΕΓΩ ΚΕΡΔΙΣΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ» ήταν η πρώτη ανάρτηση. Και το  twitter έβαλε επισήμανση ότι οι επίσημες αρχές δεν είχαν ανακηρύξει κάποιον νικητή όταν έγινε η ανάρτηση.

Στην πρώτη του ανάρτηση μετά την ανακήρυξη νίκης του Τζο Μπάιντεν, ο Ρεπουμπλικάνος έγραψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακής (ώρα Ελλάδας) επίσης με κεφαλαία γράμματα:

«Οι παρατηρητές δεν επετράπησαν στις αίθουσες καμέτρησης. Κέρδισα τις εκλογές, πήρα 71.000.000 νόμιμες ψήφους. Άσχημα πράγματα συνέβησαν που δεν επιτράπηκε στους παρατηρητές μας να τα δουν. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Εκατομμύρια επιστολικά ψηφοδέλτια απεστάλησαν σε ανθρώπους που δεν τα ζήτησαν» συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αμέσως το Twitter έβαλε και σε αυτή προειδοποίηση ότι ενδεχομένως εμπεριέχει ψευδές περιεχόμενο.

 Δεν σταμάτησε εκεί βέβαια και σε νέα ανάρτησή του επέμεινε για τον θρίαμβό του.

«71.000.000 νόμιμοι ψήφοι. Οι περισσότεροι που συγκέντρωσε ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος». 

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει τουλάχιστον 74.000.000 ψήφους ενώ πολιτείες συνεχίζουν να καταμετρούν ψηφοδέλτια.

Την ίδια ώρα το επιτελείο του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι κατέθεσε αγωγή στην Αριζόνα, με την κατηγορία ότι η πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία της νοτιοδυτικής πολιτείας απέρριψε λανθασμένα ψήφους ορισμένων ψηφοφόρων την Ημέρα των Εκλογών.

Η αγωγή κατατέθηκε στο Ανώτερο Δικαστήριο της κομητείας Μαρικόπα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM