Ερυθρά Θάλασσα: Ελληνόκτητο πλοίο ανέφερε επίθεση από δύο πυραύλους σε 20 λεπτά

Ερυθρά Θάλασσα: Ελληνόκτητο πλοίο ανέφερε επίθεση από δύο πυραύλους σε 20 λεπτά Facebook Twitter
0

Ελληνόκτητο πλοίο ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση με «δύο πυραύλους» μέσα σε 20 λεπτά στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε η Ambrey, βρετανική ιδιωτική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας. 

Πρόκειται για πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ. Οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα και το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές, ανακοίνωσε η Ambrey αναφορικά με τη νέα επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα. 

Το πλοίο κατευθύνθηκε προς το λιμάνι που αποτελεί τον επόμενο σταθμό του, ανέφερε ακόμη η βρετανική εταιρεία. Νωρίτερα, η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι έλαβε πληροφορίες για «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο συνέβη περίπου 40 ναυτικά μίλια νότια της πόλης Αλ Μόχα της Υεμένης. 

Λίγο αργότερα με νέα ανακοίνωση η UKMTO ανέφερε πως παρότι το πλοίο έγινε στόχος δύο πυραύλων, αυτοί δεν το έπληξαν και συνεχίζει την πορεία του. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αντάρτες Χούτι έχουν επιτεθεί σε δεκάδες εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς.  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM