Εξουδετερώθηκαν οι τρομοκράτες της ακτής Ελεφαντοστού- Στους 22 ο αριθμός των νεκρών

Εξουδετερώθηκαν οι τρομοκράτες της ακτής Ελεφαντοστού- Στους 22 ο αριθμός των νεκρών Facebook Twitter
0

Η επίθεση κατά του θερέτρου Γκραν Μπασάμ στην Ακτή του Ελεφαντοστού, ανατολικά του Αμπιτζάν, πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον «έξι τρομοκράτες», οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χάμεντ Μπακαγιόκο.


«Τρία ξενοδοχεία δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους» στην τουριστική αυτή περιοχή...«Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας επενέβησαν αμέσως και κατόρθωσαν να εξουδετερώσουν έξι τρομοκράτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, όπου διευκρινίζεται ότι «λεπτομερής απολογισμός να δοθεί στη δημοσιότητα τις προσεχείς ώρες».

Δεκατέσσερις πολίτες και δυό στρατιώτες σκοτώθηκαν στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ, έγινε νωρίτερα γνωστό. "Εξι ένοπλοι επέδραμαν στην παραλία του Μπασάμ σήμερα το απόγευμα...Δυστυχώς, έχουμε 14 πολίτες και δύο στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων νεκρούς. Οι έξι δράστες σκοτώθηκαν επίσης", είπε ο πρόεδρος της χώρας.

Την ευθύνη για την επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή του Ελεφαντοστού ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM