Ευρωπαϊκή συμμαχία υπέρ της πυρηνικής ενέργειας, με επικεφαλής τη Γαλλία

Ευρωπαϊκή συμμαχία υπέρ της πυρηνικής ενέργειας με μπροστάρη την Γαλλία Facebook Twitter
0

Μια ενεργειακή συμμαχία από 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επικεφαλής τη Γαλλία αποφάσισαν σήμερα «να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή συνεργασία» στην πυρηνική ενέργεια.

Στόχος της συνεργασίας αυτής για την πυρηνική ενέργεια είναι να αναπτύξουν νέα προγράμματα, επιμένοντας στον ρόλο του ατόμου στην απανθρακοποίηση της οικονομίας.

Οι ένδεκα χώρες- Γαλλία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία- συμφωνούν στη στήριξη νέων πυρηνικών προγραμμάτων που θα βασίζονται στις καινοτόμες τεχνολογίες, καθώς και στην εκμετάλλευση των υπαρχόντων πυρηνικών σταθμών, σύμφωνα με τη διακήρυξη που υπογράφηκε στο περιθώριο της συνόδου των ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας στην Στοκχόλμη.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω μιας αυξανόμενης διαμάχης μεταξύ της Γαλλίας και των ομοϊδεατών της χωρών που επιθυμούν περισσότερες πολιτικές της ΕΕ για την προώθηση της πυρηνικής ενέργειας ως πηγής ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, και εκείνων όπως η Γερμανία και η Ισπανία που λένε ότι το καύσιμο δεν πρέπει να τεθεί σε ισότιμη βάση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η συνάντηση, την οποία συγκάλεσε η Γαλλίδα υπουργός Ενέργειας Agnes Pannier-Runacher στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Ενέργειας των χωρών της ΕΕ στη Στοκχόλμη, επικεντρώθηκε στη συμβολή της πυρηνικής ενέργειας στους στόχους της κλιματικής αλλαγής και στην ενεργειακή ασφάλεια. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος της Φλόριντα επιδιώκει να εκδιώξει κινηματογράφο λόγω προβολής βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ

Διεθνή / Ο δήμαρχος της Φλόριντα επιδιώκει να εκδιώξει κινηματογράφο λόγω προβολής βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, καταγράφει την καταστροφή παλαιστινιακών χωριών στη Δυτική Όχθη και την απρόσμενη φιλία μεταξύ του Παλαιστίνιου ακτιβιστή Basel Adra και του Ισραηλινού δημοσιογράφου Yuval Abraham, ο οποίος είναι και συν-σκηνοθέτης της ταινίας
LIFO NEWSROOM