Φιλιππίνες: Νεκρός 28χρονος «που διατάχθηκε να κάνει 300 καθίσματα γιατί έσπασε τα μέτρα»

Φιλιππίνες: Νεκρός 28χρονος «που διατάχθηκε να κάνει 300 καθίσματα γιατί έσπασε τα μέτρα» Facebook Twitter
EPA
0

Ένας άνδρας στις Φιλιππίνες πέθανε καθώς, σύμφωνα με την οικογένειά του, του επιβλήθηκαν 300 καθίσματα ως τιμωρία για το σπάσιμο των περιορισμών για τον κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Darren Manaog Peñaredondo φέρεται πως αγόραζε πόσιμο νερό μετά τις 18:00, παραβιάζοντας τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη General Trias της επαρχίας Κάβιτε. Η κυκλοφορία στη συγκεκριμένη περιοχή απαγορεύεται από τις 18:00 έως τις 05:00. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η σύντροφος του 28χρονου, Reichelyn Balce, ο Peñaredondo και ένας ακόμη άνδρας που υποτίθεται πως παραβίασαν τα μέτρα, οδηγήθηκαν σε πλατεία μπροστά από το δημαρχείο και τότε «τους διέταξαν να κάνουν εκατό καθίσματα». Το συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη. 

Όπως υποστηρίζει η ίδια οι Αρχές είπαν στους άνδρες πως θα τους αναγκάσουν να επαναλάβουν τις ασκήσεις αν δεν είναι συγχρονισμένοι και μετά ανάγκασαν τους ανάγκασαν να κάνουν την άσκηση 300 φορές. Ο Peñaredondo γύρισε σπίτι στις 08:00 και με δυσκολία μπορούσε να κινηθεί λόγο της κόπωσης, ενώ, είπε στην Balce πως έπεσε «αρκετές φορές» κατά την εκτέλεση της άσκησης. Αργότερα μέσα στην ημέρα παρουσίασε επιληπτικές κρίσεις και η καρδιά του σταμάτησε. Οι γιατροί τον επανέφεραν στη ζωή για λίγο ωστόσο κατέληξε γύρω στις 22:00.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας υποστήριξε πως δεν προβλέπεται τέτοια ποινή για όσους παραβιάζουν τα μέτρα και η αστυνομία «παραδίδει μαθήματα». Ο δήμαρχος της πόλης επιβεβαίωσε πως πραγματοποιείται έρευνα για το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε αποφάσισε την παράταση του αυστηρού lockdown στην περιοχή της πρωτεύουσας και τις γειτονικές επαρχίες κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τη νέα αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19.

Οι περιορισμοί, οι οποίοι περιλαμβάνουν την απαγόρευση των μη αναγκαίων μετακινήσεων, τις μαζικές συναθροίσεις και τα γεύματα στα εστιατόρια, θα παραμείνουν σε ισχύ για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα, είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Ντουτέρτε Χάρι Ρόκε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασης.

Οι Φιλιππίνες έχουν ανακοινώσει πάνω από 795.000 κρούσματα και 13.425 θανάτους.
 

Με πληροφορίες από Guardian 
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Οι αρχές επιβεβαίωσαν πως ανασύρθηκαν τα πτώματα «των 67 θυμάτων της σύγκρουσης στον αέρα», προσθέτοντας πως σχεδόν όλα, με μόνο μια εξαίρεση, «αναγνωρίστηκαν» με απόλυτη βεβαιότητα
LIFO NEWSROOM
Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Διεθνή / Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Ο καθηγητής Τζελάλ Σένγκιορ δήλωσε ότι ο αναμενόμενος σεισμός στη θάλασσα του Μαρμαρά θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι επτά μέτρων που θα «χτυπούσε» τις δυτικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης
LIFO NEWSROOM
Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Διεθνή / Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Τα τελευταία χρόνια, η Σουηδία αντιμετωπίζει τη βία των συμμοριών, με ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών μα ελάχιστα σοβαρά επεισόδια έχουν σημειωθεί σε σχολεία - Ποιος ήταν ο δράστης - Η «χειρότερη ένοπλη επίθεση» στην ιστορία της χώρας
LIFO NEWSROOM