G20 - Ο Ερντογάν απειλεί ξανά: Επιμένω πώς «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα»

G20 - Ο Ερντογάν απειλεί ξανά: Επιμένω πώς «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» Facebook Twitter
Μας κάλεσε να μάθουμε το νόμο της γειτονιάς και να μην τα βάζουμε μαζί τους
0

Πιστός στη συνήθη τακτική του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα από το Μπαλί της Ινδονησίας, όπου συμμετέχει στη σύνοδο των ηγετών των χωρών της G20.

Υπενθυμίζοντας τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Ερντογάν ρωτήθηκε για τις τελευταίες εκλογές στο Κογκρέσο και κατ΄επέκταση το ζήτημα του προγράμματος προμήθειας F-16 και είπε: «Καταρχάς, ο κ. Μπάιντεν είπε ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις σχετικά με το F-16».

Ερωτηθείς σχετικά με τον ισχυρισμό ότι η Τουρκία ακολουθεί μια «επιθετική» πολιτική στο Αιγαίο, τη Συρία και το Ιράκ, ο Ερντογάν υποστήριξε: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ ή στη νότια Συρία. Όπως δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα με τους Κούρδους πολίτες μας στην Τουρκία» είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην Ελλάδα.

«Επιμένω στο μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά. Είναι σημαντική για εμένα αυτή η δήλωση. Πρέπει η Ελλάδα να ξέρει τα όριά της. Σε αυτό σημείο, λέμε, “Γείτονα, να ξέρεις το νόμο της γειτονιάς, μην τα βάζεις πολύ μαζί μας”. Όσο και αν γεμίζουν τα νησιά με όπλα, δεν θα τους ωφελήσει. Αν διαβάσουν το παρελθόν, θα δουν τι έχει συμβεί. Όσα είπα, δεν είναι ζήτημα ισχύος, είναι ζήτημα καρδιάς».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM