Για δεκαετίες ολόκληρες τα εγκλήματα ενός διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου έχουν στοιχειώσει το Παρίσι.
Αλλά τώρα ένας πρώην αξιωματικός της στρατονομίας λέγεται ότι ομολόγησε πριν πεθάνει πως αυτός είναι ο δράστης, γνωστός ως Le Grêlé.
Σε ένα σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε πίσω του, ο άνδρας, που κατονομάστηκε από τα γαλλικά ΜΜΕ ως Φρανσουά ο 5ος, αναφέρει ότι είναι ο δολοφόνος των εγκλημάτων που συγκλόνισαν το Παρίσι στη δεκαετία του 1980 και του 1990.
Ο δολοφόνος είναι ύποπτος ότι κρύβεται πίσω από αρκετούς φόνους και βιασμούς.
Τα τεστ DNA δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει ότι ο άνδρας αυτός είναι όντως ο Le Grêlé, αλλά η ομολογία του νεκρού υπόπτου θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος μιας από τις πιο διαβόητες άλυτες υποθέσεις της γαλλικής αστυνομίας.
Μεταξύ των περιβόητων εγκλημάτων που του αποδόθηκαν ήταν η δολοφονία της 11χρονης Cécile Bloch. Η μικρή αναφέρθηκε ως αγνοούμενη όταν δεν εμφανίστηκε στο σχολείο της στην πόλη Fontainebleau το 1986.
Το πτώμα της βρέθηκε αργότερα στο υπόγειο της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε και η υπόθεση προκάλεσε σοκ σε όλη τη Γαλλία.
Ο ετεροθαλής αδελφός της είχε δει έναν άνδρα στο ασανσέρ το πρωί του εγκλήματος και βοήθησε την αστυνομία να σχεδιάσει το σκίτσο του υπόπτου.
Στοιχεία του DNA συνέδεσαν τον δολοφόνο της με άλλους φόνους και βιασμούς. Αλλά, ενώ τα εγκλήματα χρονολογούνται δεκαετίες, μόλις πρόσφατα άρχισε να σημειώνεται κάποια πρόοδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φρανσουά ο 5ος, είχε κληθεί για ανάκριση σχετικά με την υπόθεση προκειμένου να δώσει δείγμα DNA, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.
Η σορός του βρέθηκε την Τετάρτη σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο κοντά στην πόλη Μονπελιέ.
Αν και ελάχιστες λεπτομέρειες έχουν αποκαλυφθεί, η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε ότι ο ύποπτος ήταν ένας 59χρονος πρώην αξιωματικός της γαλλικής στρατονομίας.
Στο τελευταίο του σημείωμα ανέφερε ότι δεν ήταν σε καλή φάση της ζωής του κατά την εποχή που διέπραξε τα εγκλήματα, σύμφωνα με τη Le Parisien.
Ο ετεροθαλής αδερφός της Cecil, έχει αναφερθεί στο παρελθόν στην υπόθεση λέγοντας ότι τον έχει στοιχειώσει. «Καταφέρνω να ζω, αλλά έχω ένα μεγάλο αίσθημα αδικίας, ανεπανόρθωτο», είπε στην εφημερίδα Sud Ouest το 2015.
Με πληροφορίες του BBC