Γαλλία: Στο νοσοκομείο ο αρτοποιός που ξεκίνησε απεργία πείνας για να μην απελαθεί ο μαθητευόμενός του

Γαλλία: Στο νοσοκομείο ο αρτοποιός που ξεκίνησε απεργία πείνας για να μην απελαθεί ο μαθητευόμενός του Facebook Twitter
Γαλλία: Στο νοσοκομείο ο αρτοποιός που ξεκίνησε απεργία πείνας για να μην απελαθεί ο μαθητευόμενός του (Radio France / Christophe Mey)
0

Ο Στεφάν Ραβακλέ, ο Γάλλος αρτοποιός από την Μπεζανσόν που πραγματοποιεί απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την επικείμενη απέλαση ενός υπαλλήλου του από τη Γουινέα, μεταφέρθηκε σήμερα σε νοσοκομείο.

«Τον μετέφερε η πυροσβεστική λίγο πριν τις 9 το πρωί στο νοσοκομείο της Μπεζανσόν», ανέφερε η περιφέρεια της Ντουμπ.

«Είμαι πολύ κουρασμένος, αλλά είμαι καλά», δήλωσε ο ίδιος σήμερα το απόγευμα, ενώ βρισκόταν ακόμη στα επείγοντα. «Λιποθύμησα μέσα στο αυτοκίνητό μου, έξω από το αρτοποιείο, ενώ επέστρεφα από μια παράδοση», εξήγησε ο 50χρονος, ο φούρνος του οποίου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

«Στην αρχή, δεν με είδε κανείς, έμεινα για ένα τέταρτο στο κρύο. Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, είχα πάθει υποθερμία», πρόσθεσε.

Ο γιατρός που τον εξέτασε διαπίστωσε ότι είχε «ανεπάρκεια πολλών πραγμάτων» και του έδωσε βιταμίνες. Ο αρτοποιός αναμένεται ότι θα επιστρέψει στο σπίτι του «εντός των επόμενων ωρών».

Ο Ραβακλέ τρώει μόνο ζωμό και έχει χάσει περίπου οκτώ κιλά από την ημέρα που ξεκίνησε την απεργία πείνας. Μια νοσηλεύτρια τον επισκέπτεται κάθε δύο ημέρες.

Παρά την περιπέτειά του, δεν σκοπεύει να σταματήσει τον αγώνα του. «Συνεχίζω, είναι μια μάχη», υπογράμμισε. Στόχος του, να κρατήσει κοντά του τον 18χρονο πρόσφυγα Λαγιέ Φοντέ Τραορέ, ένα παιδί που εργάζεται «με σοβαρότητα και επιμέλεια», όπως λέει. Ο Λαγιέ έφτασε στη Γαλλία ως ασυνόδευτος ανήλικος και εδώ και ενάμιση χρόνο δούλευε στο αρτοποιείο ως μαθητευόμενος. Όμως, επειδή πρόσφατα ενηλικιώθηκε, πρόκειται να απελαθεί πίσω στη χώρα του.

Ο νεαρός έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια της Μπεζανσόν, ζητώντας να του αναγνωριστεί το δικαίωμα παραμονής στη Γαλλία και το αίτημά του θα εξεταστεί στις 26 Ιανουαρίου.

Πολλοί διάσημοι Γάλλοι, μεταξύ των οποίων ο Ομάρ Σι, η Μαριόν Κοτιγιάρ, ο Νικολά Ιλό, ο Ραφαέλ Γκλυκσμάν, δήμαρχοι και άλλοι, ζήτησαν την Δευτέρα από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν «να βοηθήσει τον αρτοποιό της Μπεζανσόν που κάνει απεργία πείνας», σε άρθρό τους στο περιοδικό L'Obs.

Το αίτημα που έχει υποβάλει ο Ραβακλέ υπέρ του 18χρονου έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 220.000 υπογραφές.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM