Γαλλικές εκλογές: Η Λεπέν καταγγέλλει παρατυπίες στην αποστολή ψηφοδελτίων

Γαλλικές εκλογές: Η Λεπέν καταγγέλλει παρατυπίες στην αποστολή ψηφοδελτίων Facebook Twitter
0

Στην Εθνική Επιτροπή Ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας προσέφυγε την Παρασκευή η ομάδα που έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία της Μαρίν Λεπέν, καταγγέλλοντας τις παρατυπίες που έχει διαπιστώσει σε πολλά διαμερίσματα αναφορικά με τα ψηφοδέλτια που εστάλησαν σε ψηφοφόρους, όπως έγινε γνωστό από την διευθυντή της εκστρατείας Νταβίντ Ρασλίν.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Ρασλίν κατήγγειλε «τις σοβαρές παραβάσεις του εκλογικού νόμου».

«Πολλοί δημότες έλαβαν στα σπίτια τους, στο πλαίσιο της εκλογικής προπαγάνδας, τα δύο ψηφοδέλτια των δύο υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές. Το ψηφοδέλτιο της υποψηφίου μας ήταν με συστηματικό τρόπο σκισμένο και εκείνο του αντιπάλου της, Μακρόν, άθικτο» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

«Αυτές οι σοβαρές παρατυπίες» διαπιστώθηκαν στο Αρντές, το Αλιέ, τη Σαβοΐα, το Λουάρ, το Ιβλίν, το Ερ ε Λουάρ και το Ερό, διευκρινίζεται.

Η Ελεγκτική Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο την προσφυγή του εκπροσώπου της υποψήφιας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά, εξήγησε ότι «ζήτησε αμέσως από το υπουργείο Εσωτερικών να λάβει όλα τα χρήσιμα μέτρα προκειμένου αυτά τα περιστατικά, εφόσον αποδειχθούν, να μην επηρεάσουν τον ειλικρινή χαρακτήρα της εκλογικής διαδικασίας».

Επισήμανε εξάλλου το ενδεχόμενο να καλέσει «τους ψηφοφόρους να χρησιμοποιήσουν τα ψηφοδέλτια που θα τους διατεθούν στα εκλογικά κέντρα», αντί εκείνων που παρέλαβαν ταχυδρομικώς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, δήμαρχοι «στέλνουν ταχυδρομικώς στους δημότες τους επιστολές που περιέχουν συστάσεις για το τι να ψηφίσουν, περισσότερο ή λιγότερο άμεσες...».

Αναφέρει επίσης ένα πανό «το οποίο ο δήμαρχος του Μονπελιέ πιστεύεται ότι έδωσε εντολή να αναρτηθεί σε δημόσιο κτίριο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Η στρατηγική των ΗΠΑ για την ειρήνη φαίνεται να βασίζεται στον κατευνασμό του Κρεμλίνου. Άλλοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να διαμορφώσουν το τελικό παιχνίδι του πολέμου.
LIFO NEWSROOM
Διχασμένοι οι Μαερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Διεθνή / Διχασμένοι οι Αμερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Oι Αμερικανοί αξιολογούν τις επιδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ με βάσει τη δημοφιλία του, το αν έχει θέσει σωστές προτεραιότητες και το αν η πολιτική του οδηγεί τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση
LIFO NEWSROOM