Γερμανία: «Ο Ιμάμογλου δεν είναι μόνος» - Το πανό των Σοσιαλδημοκρατών έξω από το κοινοβούλιο

Γερμανία: «Ο Ιμάμογλου δεν είναι μόνος» - Το πανό των Σοσιαλδημοκρατών έξω από το κοινοβούλιο Facebook Twitter
Φωτ. Χ
0

Στο πλευρό του Εκρέμ Ιμάμογλου, βρίσκεται και η κοινοβουλευτική ομάδα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στη Γερμανία.

Οι βουλευτές του SPD εξέφρασαν τη στήριξή τους στον προφυλακισμένο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στην πρώτη συνεδρίαση της Bundestag με τη νέα της σύνθεση. 

Οι Σοσιαλδημοκράτες, συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο κρατώντας ένα πανό στο οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους με την σύλληψη του Ιμάμογλου, το οποίο γράφει τόσο στα γερμανικά όσο και στα τουρκικά: «Ο Ιμάμογλου δεν είναι μόνος».

Στη συνέχεια ανήρτησαν φωτογραφία στην οποί κρατούν το πανό στον επίσημο λογαριασμό του κόμματος στην πλατφόρμα Χ, γράφοντας χαρακτηριστικά στη λεζάντα «πως ζητά την άμεση απελευθέρωση του Εκρέμ Ιμάμογλου και των υπόλοιπων αντιφρονούντων που έχουν συλληφθεί».

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, βασικός αντίπαλος του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προφυλακίστηκε μετά από απόφαση των Αρχών της Τουρκίας μέχρι να διεξαχθούν οι δίκες του, για δυο διακριτές υποθέσεις διαφθοράς και «τρομοκρατίας».

Ωστόσο λίγες ώρες πριν, έλαβε πανηγυρικά το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ως προεδρικός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2028.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM