Για πρώτη φορά μαύρος δήμαρχος στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα - Στην πόλη της Ρόζα Παρκς

Για πρώτη φορά μαύρος δήμαρχος στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα - Στην πόλη της Ρόζα Παρκς Facebook Twitter
0

Η πρωτεύουσα της Αλαμπάμα, η πόλη όπου γεννήθηκε το κίνημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξέλεξε για πρώτη φορά στην 200 ετών ιστορία της, μαύρο δήμαρχο.

Ο Στίβεν Ριντ κέρδισε στην εκλογική αναμέτρηση τον ντόπιο ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού Ντέιβιντ Γουντς με μεγάλη διαφορά και έγινε δήμαρχος του Μοντγκόμερι. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο 45χρονος δικαστής συγκέντρωσε το 67% των 48.979 ψήφων στις εκλογές της Τρίτης, μετέδωσε το BBC.

«Η νίκη μου δείχνει τι μπορούμε να κάνουμε αν ενωθούμε σε αυτήν την πόλη. Η συγκεκριμένη εκλογή δεν αφορά μόνο τις ιδέες μου, έχει να κάνει με τις ελπίδες και τα όνειρα που έχουμε ξεχωριστά ο καθένας και συλλογικά σε αυτήν την πόλη», δήλωσε ο Στίβεν Ριντ. 

Η εκλογική νίκη του Ριντ χαρακτηρίστηκε ιστορική ημέρα για την πόλη, που υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα των Συνομόσπονδων Πολιτείών της Αμερικής το 1800.

Το Μοντγκόμερι, όπου σήμερα η πλειονότητα των κατοίκων είναι μαύροι, είναι η πόλη που το 1955 η ακτιβίστρια Ρόζα έγραψε ιστορία όταν, μέσα σε λεωφορείο στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα, αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολή να μετακινηθεί σε θέση προορισμένη για Μαύρους πολίτες των ΗΠΑ.

Η Ρόζα Λουίζ Παρκς έγραψε ιστορία το 1955 Αυτή η πράξη ανυπακοής ήταν καταλύτης για το μποϊκοτάζ των μέσων μαζικής μεταφοράς από τους Μαύρους το οποίο οργάνωσε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM